Dyson anklager konkurrenter for Volkswagen-snyd med støvsugere

Støvsugerproducenten Dyson tager nu skridt til at hive konkurrenterne Siemens og Bosch i retten om anklager, der går på, at Siemens og Bosch vildleder forbrugerne med snyd, der minder om den begået i Volkswagen-skandalen.

Dyson hævder, at selvstændige test har vist, at støvsugere fra Siemens og Bosch til tider trækker mere end 1600 watt, når støvsugeren bruges i hjemmet. Det går imod, at de pågældende støvsugere hos de to konkurrenter er vurderet til kun at have et forbrug på 750 watt, når de bruges i hjemmet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Det skriver det britiske nyhedsbureau Press Association.

Dyson hævder, at selvstændige test har vist, at støvsugere fra Siemens og Bosch til tider trækker mere end 1600 watt, når støvsugeren bruges i hjemmet. Det går imod, at de pågældende støvsugere hos de to konkurrenter er vurderet til kun at have et forbrug på 750 watt, når de bruges i hjemmet.

Dyson anklager konkurrenterne for, at deres støvsugere arbejder med et lavere forbrug, når der ikke er støv, som det er tilfældet i testsituationer. Endvidere hævder Dyson, at visse af rivalernes støvsugere bruger en sensor, der sender signaler til motoren om at forøge dens styrke, når maskinen suger støv op.

- Bosch har installeret elektronik i nogle af selskabets maskiner, som fejlagtigt skal øge energiforbruget, når maskinen bruges, for at snyde EU-energimærket. Deres opførsel er lignende den set ved Volkswagen-skandalen, siger Sir James Dyson, der står bag Dyson.

Hos de anklagede parter stiller man sig uforstående over for anklagerne. Det fremgår af en udtalelse fra BSH Home Appliances på vegne af Bosch og Siemens.

- Alle Boschs og Siemens' støvsugere bliver målt i overensstemmelse med de europæiske energireguleringer. Apparaternes ydeevne derhjemme er i overensstemmelse med ydeevnen i laboratoriet. Og alle forslag om det modsatte er groft misvisende, lyder det i udtalelsen.

Bosch og Siemens understreger endvidere, at selskaberne er villige til at give et fuldt indblik i sine energianbefalinger og et bredere indblik i støvsugernes ydeevne, så forbrugerne kan træffe et informeret valg.