Dyrtidsfond i forhandlingerom salg af LD Invest

Lønmodtagernes Dyrtidsfond vil gerne nedbringe sin ejerandel af kapitalforvalteren LD Invest.

»Hvis man ser på vores investering i LD Invest sammenlignet med den samlede formue, så ville det være helt tosset af os at vælge LD Invest ud fra noget som helst andet end objektive kriterier. De kan byde ind lige som alle andre, og så vil vi se på det sammen med vores rådgiver og sammenligne med de øvrige tilbud, vi får,« siger Carsten Koch. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond er i øjeblikket i diskussion med flere forskellige investorer, der er interesserede i at overtage en del af LD Invest. LD Invest er det selskab, som i 2005 uden konkurrence fik opgaven med at forvalte den store milliardformue i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. LD ejer i dag lige knap 49 pct. af aktierne og knap 60 pct. af stemmerne i LD Invest, mens de sidste godt 50 pct. af aktierne stort set er delt mellem FIH Erhvervsbank på den ene side, og adm. direktør Jeppe Christiansen og medarbejderne på den anden side.

Men LD har gennem et stykke tid ført samtaler med andre investorer om at sælge en del af LD Invest.

Berlingske Business erfarer, at der bl.a. har været arbejdet med en plan om at sælge 17 pct. af LDs aktier og tre pct. af FIHs aktier til PKA eller Pension Danmark, men forhandlingerne har dog endnu ikke ført til resultat.

»Vi er fuldt tilfredse med LD Invest, også som ejere, men rent strategisk er vi ikke nødvendigvis den bedste hovedejer på længere sigt, så i takt med at LD Invest bliver mere kommercielle, vil vi nok justere vores ejerandel ned,« siger LDs direktør, Carsten Koch. Han vil ikke afvise, at LD vil sælge ud af aktierne i LD Invest inden den budrunde, der lige er blevet iværksat om forvaltning af dyrtidsfondens milliardformue, og som ventes afsluttet inden årets udgang.

En rigtig god forretning

Oprindelig var planen, at LD Invest, eller Fondsmæglerselskabet af 2004, som det tidligere hed, skulle modnes med henblik på en børsnotering, og det fremgår direkte af den ejeraftale der er indgået blandt ejerne. Men LD vil ikke nødvendigvis vente på, at LD Invest bliver parat til selv at gå på børsen.

Holdingselskabet bag LD Invest havde ved udgangen af 2009 en egenkapital på 175,6 mio. kr., hvoraf LDs andel er på knap 86 mio. kr. I handel og vandel er aktierne dog med sikkerhed mere værd, for LD Invest har vist sig at være en rigtig god forretning, med en egenkapitalforrentning før skat på knap 29 pct. sidste år.

Branchekilder vurderer, at markedsværdien af LD Invest, eksklusive de 40 pct. af den forvaltede formue som LD Invest kan risikere at miste fra LD, er på mellem 220 og 400 mio. kr.