Dyrt slagsmål om Facebook lægges i graven

Et langtrukkent retsdrama om Facebook ser ud til at være slut efter dom mandag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Milliardstriden mellem Facebook-stifter Mark Zuckerberg og tvillingbrødrene Cameron og Tyler Winklevoss har fundet sin foreløbige afslutning.

Mandag afgjorde en appeldomstol i San Francisco, at de to Winklevoss-brødre og en klassekammerat fra Harvard ikke kan trække et forlig om opfindelsen af det sociale netværk tilbage, som de indgik med Zuckerberg i 2008.

Det skriver CNN.

De to brødre havde sammen med klassekammeraten Divya Narendra sagsøgt Zuckerberg i 2004, fordi de mente, at han havde stjålet idéen til Facebook fra dem.

Sagsanlægget fik Zuckerberg og Facebook til at sagsøge trioen for angiveligt at have hacket Facebook og stjålet data i forbindelse med tilblivelsen af trioens eget sociale netværk, ConnectU.

Dramaet og beskyldningerne kørte frem og tilbage i retten i årevis, indtil Winklevoss-brødrene og Narendra indgik et forlig med Zuckerberg til en værdi af 65 millioner dollar (små 335 millioner kroner).

De tre træk sig dog fra aftalen, da de mente, at Facebook havde fejlvurderet værdien af netværkets aktier, og derfor endte det igen i retten.

Mandag lukkede dommer Alex Kozinski dog sagen igen med sin endelig dom.

- På et eller andet tidspunkt skal retssager have en ende, og det tidspunkt er kommet nu, sagde Alex Kozinski i sin afgørelse.

Det voldsomme sammenstød mellem Zuckerberg og sagsøgerne er senere forsøgt genskabt i filmen "The Social Network", som blev nomineret til en Oscar-statuette i år./ritzau/