Dyrt hotel tynger Bella-regnskab

De længe ventede 2011-tal for Bella Center viser, at Bella Sky-hotellet har kvaler med indtjeningen.

Udsigten er forrygende, men indtjeningen er ikke som forventet på Bella Sky Hotel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Det forsinkede 2011-regnskab fra Bella Center er nu klar - med blank påtegning fra revisorerne og fornuftig omsætning, men samtidig en presset hotelindtjening.

Sådan lyder meldingen til Berlingske Business fra Arne Bang Mikkelsen, administrerende direktør i kongresvirksomheden, der sidste år åbnede Bella Sky-hotellet og døjer med flere krakkede og nødlidende aktionærer.
Regnskabet skulle have været godkendt på en generalforsamling og indsendt til myndighederne senest 31. maj, men nu er den udskudte aktionærsammenkomst fastsat til 26. juni kl. 17.

"Regnskabet er klar og sendt med ud til aktionærerne sammen med indkaldelsen. Det har en ren påtegning fra revisorerne. Det har taget et par dage ekstra at få det på plads og at få regnskabet behandlet i bestyrelsen," siger Bang Mikkelsen.

Han ønsker ikke at uddybe, hvad der præcis har forsinket regnskabet. Han beklager, at fristen ikke blev overholdt, men direktøren vurderer, at det dog nok er "meget almindeligt", at nogle virksomheder ikke når det.

Ifølge nyhedstjenesten FinansWatch skyldes forsinkelsen uenighed om, hvordan swaps eller renteafdækning på gælden efter det budgetoverskredne Bella Sky-byggeri skal gøres op.

Bella-direktøren vil ikke kommentere regnskabet i detaljer, men han belyser, at omsætningen er fornuftig, og at indtjeningen fra hotellet er for lav.

"Vi har en fornuftig belægning på hotellet, men priserne følger ikke med. Vi kan som alle andre hoteller i København godt mærke, at der er kommet mange nye hotelværelser, så priserne er gennemgående for lave," siger Arne Bang Mikkelsen.

Trods de pressede værelsespriser er Bang Mikkelsen fortrøstningsfuld.

"Normalt tager det tre år at køre et hotel ind, så vi er ganske tilfredse. Kongresdelen kører vældig godt, og vi har tilgang af omsætning, som vi aldrig havde fået, hvis ikke vi havde hotellet lige ved siden af. På hotellet har vi både i sidste uge og i denne uge totalt udsolgt med på samtlige 814 værelser," lyder meldingen.

Den ene af to storaktionærer, finansmanden Michael Kaa Andersen med cirka 35 procent, er økonomisk presset og vurderer i tirsdagens udgave af Berlingske Business, at "nogen har givet et bud på Bella Center". Den udtalelse har Arne Bang Mikkelsen ingen kommentarer til, og det er ikke lykkedes at få en kommentar fra bestyrelsesformand Søren Johansen.

En anden aktiepost på godt en tredjedel ligger hos Fjordbank Mors, som er ejet af Finansiel Stabilitet, statens selskab for kollapsede banker. Tre andre poster på godt fem procent ligger ifølge Bang Mikkelsen hos Nykredit, Alm. Brand-koncernen og Nordea, mens resten er spredt på godt 70 andre aktionærer.