Dyrt at vinde klagesager mod Skat

Virksomheder risikere at stå tilbage med kæmperegninger, selv om de vinder en klagesag mod Skat.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Virksomheder gør klogt i at droppe klagesager mod Skats afgørelser, selv om de med stor sandsynlighed kunne få dem omstødt og underkendt i en skatteretlig sag, skriver Politiken.

Det kan i mange tilfælde slet ikke betale sig at vinde over Skat.

Virksomheder får ikke længere dækket udgifter til advokater og rådgivere, selv om de skulle vinde sagen mod skattemyndighederne. VK-regeringen fjernede i 2009 den såkaldte omkostningsdækning for aktie- og anpartsselskaber i skattesager.

Torben Bagge leder et af landets største skatteproceskontorer, og han kalder det en skamplet på retssikkerheden.

- Selv om den lille håndværker vinder sagen og kan påvise, at skattemyndighederne har lavet grimme fejl, jamen så står håndværksmesteren tilbage med en kæmperegning. Det er dybt forargeligt, og det har da ingenting med retssikkerhed at gøre, siger Torben Bagge til avisen.

Almindelige skatteborgere får alle sagsomkostninger dækket, når de vinder over Skat, men det gør virksomheder ikke længere.

- Der findes ingen præcise tal, men vi vurderer, at mange hundrede firmaer opgiver at føre skattesager hvert år, fordi det ikke kan betale sig. Vi er nødt til at sige til dem: »Hør her - der er store chancer for, at vi kan vinde, men det bliver dyrt, det kan komme til at koste jer penge at vinde over Skat«, siger Torben Bagge. til Politiken.

BNB