Dyrevelfærd efter dansk model

EU har afholdt en konference om dyrevelfærd og global handel med Danmark i en central rolle. Målet er at løfte dyrevelfærden på verdensplan.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
EU har sat fokus på den europæiske dyrevelfærd. I samarbejde med internationale dyreværnsorganisationer afholdte i EU i sidste uge en stor konference om emnet, skriver Landbrugsraadets ugemagasin til FoodCulture.

- Dyrevelfærd har længe været på EU's dagsorden. Men tidligere har man haft en tendens til at tro, at dyrevelfærd ikke behøver koste noget. At afsætning af produkterne blot var et spørgsmål om bedre markedsføring. Konferencen nuancerede dette synspunkt og understregede, at i nogle situationer har dyrevelfærden kostet, siger chefen for Kontoret for Dyrevelfærd og -helbred, Andrea Gavinelli til FoodCulture.

Et EU-projekt er ved at undersøge, hvordan man måler dyrs velfærd i stedet for at fokusere på staldforhold. Konklusionerne herfra bør være interessante i forhold til det fremadrettede arbejde, mener chefkonsulent i Landbrugsraadet, Per Olsen.

- Målsætningen er at prioritere dyrevelfærd i den globale handel. Vi vil gernehæve de globale standarder, så de nærmer sig vestligt niveau. Det vil komme dyrene til gode, og give ens afsætningsvilkår for producenterne, siger han.