Dyrere at indberette løn

Prisstigning. Virksomheder, som får lavet deres lønbehandling af lønbureauer som Multidata eller andre godkendte specialister, har deres på det tørre. Men prisen stiger nok.

De 200.000 arbejdsgivere i Danmark behøver ikke at frygte bøvl med eIndkomst, hvis de bare bruger en lønspecialist, der er godkendt som »klar til eIndkomst« af Skat.

Dét siger flere lønspecialister, herunder Multidata, Danske Bank, Personaleportalen og Microsofts ansvarlige for økonomisystemet C5.

Men helt præcist, hvor meget det så kommer til at koste, er forskelligt. Generelt er lønspecialisterne ikke meget for at give klar besked.

På Skats hjemmeside kan man se, hvilke lønspecialister der har fået grønt lys fra Skat til at kalde sig »klar til eIndkomst«.

Dyr opdateringEn af dem er Personaleportalen, der laver løn via systemet Interløn. Firmaet vil sætte prisen i vejret, oplyser indehaveren Erik Rasmussen

»Det har været en stor omkostning af lave ændringerne i vores program. Vi skal i hvert fald bruge nogle år på at tjene vores udgift ind,« konstaterer han.

Erik Rasmussen vil ikke oplyse den eksakte prisstigning. I dag betaler Interløn-kunderne mellem 13 og 25 kr. per lønafregning. Får man behandlet løn hos landets største lønbehandler Multidata, er der også styr på sagen, men prisstigninger i vente.

Forhøjelsen for koncernens 90.000 erhvervskunder, der afregner løn for omkring 600.000 danskere, vil ligge på 98 øre pr lønafregning, oplyser marketingkoordintor Jeppe Frandsen, Multidata.

Prisen vedrører lønbehandling på Multidatas systemer Dataløn, LønService eller Lønadministration,

»Forhøjelsen skal dog ses i sammenhæng med, at vi senere godskriver kunderne noget andet. Derfor kommer det til at koste næsten ingenting,« tilføjer han.

Mellemmænd kan kosteBenytter man Danske Bank, som samarbejder med Multidata, vil det blive »billigt«, men hvor meget det vil koste, oplyses ikke.

De omkring 70.000 virksomheder og lønbehandlere, som indberetter løn til Skat med Microsofts økonomisoftware C5, bliver til gengæld slet ikke udsat for prisstigninger fra Microsofts side.

Særlige udfordringer»Det er allerede betalt i de løbende licensopdateringer, som kunderne betaler for,« oplyser Microsofts produktchef for C5 Flemming Rand.

Overlader man sin løn- behandling til en lønbehandler (revisor, bureau eller onlinetjeneste), som bruger C5 i forhold til Skat, er det dog ikke sikkert, at eIndkomst bliver gratis.

Der er i dag 30.000 arbejdsgivere, som er vant til at klare lønnen manuelt. De vil ifølge Dansk Byggeri og DA få særlige udfordringer, hvis de ikke indretter sig på eIndkomst.