Dyr konkurs - men ikke livstruende for SAS

SAS, der ejer cirka 10 procent af Spanair, taber 1,4 milliarder på det spanske flyselskab.

Foto: OLIVER BERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 Et alvorligt tab, men det truer ikke det nordiske flyselskabs eksistens.

- Det er en træls sag, men absolut ikke livstruende for SAS. De skal ikke have penge op af lommen, da man nedskriver på en aktiespost. Det siger analytiker Jakob Pedersen fra Sydbank til TV2 News.

Spanair har stoppet lufttrafikken med øjeblikkelig virkning, og det har allerede haft effekt i Danmark, hvor flyselskabet skulle flyve klokken syv fra København til Barcelona. Den afgang blev ikke gennemført. I alt afgik der tre daglige fly med Spanair fra København.

Jakob Pedersen afviser ikke, at SAS-aktien kan få et lille stød mandag.

- Men aktionærerne kan glæde sig over., at SAS løbende har solgt ud af sin ejerandel. De sidste aktier har man formentligt ikke kunne få noget for. Men man har gjort alt hvad man kunne for at komme af med dem, siger han til TV2 News.Hos Københavns Lufthavne opfordrer man rejsende, der skulle have været med Spanair til at henvende sig til det rejsebureau eller flyselskab,  der har solgt billetten.

Lea Holm, kommunikationsrådgiver fra Københavns Lufthavne vurderer, at Spanair-konkursen ikke får den store effekt på økonomien i selskabet.

- Med tre afgange om dagen var de langtfra en af de største kunder.