Dynekongen slår alle sine salgsrekorder

Både omsætning og indtjening vokser hos Jysk. Stifter Lars Larsen er dermed stadig en af Danmarks rigeste.

Dynekongen Lars Larsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks ukronede dynekonge, Lars Larsen, slår igen sine egne salgsrekorder. Omsætningen i hans dyneimperium vokser med seks procent til 18,9 mia. kroner. Det viser nøgletal fra Jysks årsregnskab, som Berlingske Business har fået udleveret.

"Jeg er en meget tilfreds mand," siger Lars Larsen, bestyrelsesformand i Jysk, som han selv stiftede for snart 35 år siden.

Resultatet før renter og skat vokser også - dog en smule langsommere med 5,5, procent - og lander på 2,4 mia. kroner. Dermed er det meget sandsynligt, at Lars Larsen fastholder sin position som en af Danmarks allerrigeste. For få måneder siden placerede Berlingske Business Magasin ham som landets trejderigeste med en skønnet formue på 24 mia. kroner kun overgået af af Bestseller-familien Holch Povlsen og Lego-familien Kirk Kristiansen, som er den absolut rigeste i Danmark.
 
 

Der har dog været udfordringer for Jysk i løbet af året. Koncernen har måttet overtage samtlige butikker af franchisetagere Rumænien, Bulgarien og Ukraine, fordi tingene ikke fungerede. I dag er der 36 butikker på de markeder, og planen hos Jysk er at åbne "mange" nye butikker i de tre lande over de kommende år.

Selv om forbrugerne generelt er tilbageholdende oven på finanskrisen, så oplyser Jysk-stifteren, at han forventer "en vis omsætnings- og resultatfremgang" for regnskabsåret 2013/14. I alt skal åbnes cirka 120 butikker. I dag findes der i 35 lande lidt over 2100 Jysk-butikker.

Forventningerne og regnskabstallene angår "Jysk Group", der er den samlede betegnelse for de 2.100 JYSK/Dänisches Bettenlager-butikker rundt om i verden.

Foruden har dynekongen i "Lars Larsen Group" IDEmøbler og ILVA, som Lars Larsen købte i løbet af året, samt Bolia.com og en række andre selskaber inden for bl.a. golf og sushi. Den samlede omsætning i Lars Larsen Group er i dag på 21,5 milliarder kroner.