Dynekonge kaster millioner i møbler

Siden Lars Larsen købte Ilva og Idémøbler har han lagt 215 mio. kr. i møbelkæderne sammen med kapitalfonden Axcel.

Lars Larsen har købt 80 pct. af aktierne i IDdesign fra kapitalfonden Axcel, der selv holder på de 20 pct. Tilsammen har de indtil videre postet 215 mio. kr. i møbelkæderne Ilva og Idémøbler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden Lars Larsen overtog Ilva og Idémøbler, har der været gang i den helt store redningsplan. Og den har kostet. Indtil videre har dynekongen postet 215 mio. kr. i møbelkæderne sammen med kapitalfonden Axcel.

Det skriver Børsen.

Siden konkurrencemyndighederne i september godkendte Jysks køb af 80 pct. af IDdesign har der været gang i fremtidsplanerne. IDdesign driver de to boligkæder, og administrerende direktør Michael Christiansen har planer om, at det store pengebeløb skal bruges på den langsigtede udvikling.

»Vi er i gang med at finde ud af, hvordan selskabet skal se ud fremadrettet. Vi har et fokusområde, der siger, at vi skal have de synergier, der nu er ved at være en del af en stor koncern. Og når vi har fået styr på det, skal vi ud at ekspandere, både i Danmark og i udlandet,« siger han til Børsen.

Selvom der allerede nu er sat en lille prop i hullet på IDdesigns gæld, så er det langt fra nok til at stoppe de økonomiske problemer. Møbelbranchen har haft det hårdt efter Finanskrisen. Og det har Ilva og Idémøbler langt fra drejet uden om.

Ved udgangen af regnskabsåret, der var den 31. marts, lå den nettorentebærende gæld på 268 mio. kr. Og egenkapitalen var negativ med et minus på 232 mio. kr. Men det skræmmer ikke Lars Larsen væk fra at satse på møbelbranchen. Jysk har lovet at dække behovet for likviditet i selskabet indtil marts 2015.

Michael Christiansen vil ikke melde klart ud, hvornår han tror, at udviklingen vender.

»Vi har en forhåbning og en forventning om, at markedet holder op med at falde, men jeg er næsten holdt op med at spå om hvornår. For jeg har et par gange sagt, at nu er bunden nået, og det har den så ikke været alligevel,« siger han til Børsen.