Dyne-Larsens virksomheder i minus

Alle forretninger i Lars Larsens Investments kommer ud af 2014 med underskud. Dynekongen må tilføre 320 mio. kroner for at redde dem.

Foto: Henning Bagger. Alle forretninger i Lars Larsens Investments kommer ud af 2014 med underskud. Det bragte Berlingske Business en historie om mandag. Dynekongen er tvunget til at poste 320 millioner kroner i en række nødlidende forretninger. Foto: Henning Bagger, Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Milliardæren Lars Larsen må poste 320 millioner kroner i en række af sine virksomheder, som alle kommer ud med røde tal. Det skriver Børsen.

Det drejer sig om samtlige ni virksomheder i Lars Larsens Investments, som er en del af Lars Larsen Group. Virksomhederne omfatter alt fra et golfresort i Himmerland til en producent af havemøbler.

Regnskaberne viser røde tal over hele linjen, og i alt har de ni foretagender et minus før skat på 117 millioner kroner. Værst står det til i Eovendo, en webside der betaler brugere for at se reklamefilm. Virksomheden kommer ud med et underskud på 64 millioner kroner, og ifølge Børsen vil Lars Larsen skyde flere penge i den nødlidende forretning.

Milliardæren poster flest penge i Himmerland Golf & Spa Resort, der i år får tilført 270 millioner kroner. Golf- og wellnessresortet har kørt med underskud på underskud siden Lars Larsen overtog selskabet i 1987, og de seneste år har han investeret mere end en kvart milliard i forretningen.

Lars Larsen er god for mere end 24 milliarder, men lægger ikke skjul på, at investeringerne skal være rentable. Børsen har ikke haft mulighed for at tale med ham i denne omgang, men i december 2013 sagde han om sine selskaber:

»Det skal hvile i sig selv eller give overskud, så det arbejder vi intenst på.«