Dyne-Larsens virksomheder i minus

Alle forretninger i Lars Larsens Investments kommer ud af 2014 med underskud. Dynekongen må tilføre 320 mio. kroner for at redde dem.

Alle forretninger i Lars Larsens Investments kommer ud af 2014 med underskud. Det bragte Berlingske Business en historie om mandag. Dynekongen er tvunget til at poste 320 millioner kroner i en række nødlidende forretninger. Foto: Henning Bagger, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Milliardæren Lars Larsen må poste 320 millioner kroner i en række af sine virksomheder, som alle kommer ud med røde tal. Det skriver Børsen.

Det drejer sig om samtlige ni virksomheder i Lars Larsens Investments, som er en del af Lars Larsen Group. Virksomhederne omfatter alt fra et golfresort i Himmerland til en producent af havemøbler.

Regnskaberne viser røde tal over hele linjen, og i alt har de ni foretagender et minus før skat på 117 millioner kroner. Værst står det til i Eovendo, en webside der betaler brugere for at se reklamefilm. Virksomheden kommer ud med et underskud på 64 millioner kroner, og ifølge Børsen vil Lars Larsen skyde flere penge i den nødlidende forretning.

Milliardæren poster flest penge i Himmerland Golf & Spa Resort, der i år får tilført 270 millioner kroner. Golf- og wellnessresortet har kørt med underskud på underskud siden Lars Larsen overtog selskabet i 1987, og de seneste år har han investeret mere end en kvart milliard i forretningen.

Lars Larsen er god for mere end 24 milliarder, men lægger ikke skjul på, at investeringerne skal være rentable. Børsen har ikke haft mulighed for at tale med ham i denne omgang, men i december 2013 sagde han om sine selskaber:

»Det skal hvile i sig selv eller give overskud, så det arbejder vi intenst på.«