Dyne-Larsens selskab har gigantisk underskud: Nu slår han møbelkæder sammen

Et nyt regnskab for selskabet bag IDEmøbler og llva viser et underskud på 100 mio. kr. og får nu Lars Larsen til at tage affære og fyre 47 medarbejdere.

Lars Larsens selskab IDdesign, der driver kæderne IDEmøbler og Ilva, har i flere år kørt med underskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup

Efter en årrække med underskud, er Lars Larsens selskab IDdesign, der driver kæderne IDEmøbler og Ilva, nu klar med en ny strategi, der skal øge indtjeningen og styrke virksomheden.

Møbelkæderne IDEmøbler og Ilva bliver slået sammen, mens 47 medarbejdere enten mister deres arbejde eller får tilbudt et job andetsteds i Lars Larsen Group. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

»Det er jeg selvfølgelig utroligt ked af. Men med forventning om, at det netop overståede regnskabsår ender med et underskud på omkring 100 millioner kroner, har jeg måttet træffe nogle nødvendige beslutninger. Til gengæld har vi her en fordel af at være en del af Lars Larsen Group, og jeg håber, at vi kan tilbyde mange af de afskedigede medarbejdere en stilling i et af de øvrige selskaber inden for gruppen,«, siger IDdesigns adm. direktør, Rami Jensen.

Forskellige navne, mens ens sortimenter

Rami Jensen blev i maj i år ny adm. direktør, da Michael Christiansen valgte at fratræde efter at have stået i spidsen for selskabet i syv år. Den nye direktør har siden maj arbejdet på den nye strategi, som skal sikre, at IDdesign, der i de seneste tre år har tabt 321 mio. kr., kan levere overskud.

»Her har vi vurderet, at det bedste vil være at sammenlægge de to kæder. Der vil stadig stå henholdsvis Ilva og IDEmøbler på butikkerne rundt omkring i landet, men internt sammenlægges alle centrale funktioner, ligesom der fremover vil være fælles sortiment og én fælles tilbudsavis,« siger Rami Jensen.

De funktioner der sammenlægges er blandt andre marketing, koncept og butiksdrift, hvor de to kæder indtil nu har haft hver deres afdeling på IDdesigns hovedkontor i Sabro.

Til gengæld bliver der ikke ændret på skiltene ved butikkerne, som også fremover vil hedde henholdsvis Ilva og IDEmøbler.

»Det skyldes, at selv om man fremover kan bestille ud fra det samme sortiment i begge kæder, er Ilva-butikkerne større, og derfor kan man som kunde se flere af de møbler, vi har i sortimentet og hente mere inspiration. Derfor mener vi, at det er en god vejledning til kunderne fortsat at skilte med henholdsvis Ilva og IDEmøbler,« siger Rami Jensen.