Dyne-Larsen: Arvinger skal kun have 10 procent

Når Lars Larsen leverer Jysk-faklen videre, får de to børn kun 10 procent af virksomhedens overskud. Resten skal geninvesteres i drømmen om at fordoble antallet af Jysk-butikker til 4.000.

Det bliver ikke nødvendigvis Lars Larsens direktør-stol på kontoret i Jysk-hovedkvarteret, som sønnen Jacob Brunsborg kommer til at arve. Sønnen kan lige så godt køre Jysk videre som bestyrelsesformand, siger Lars Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dag Lars "Dyne" Larsen overdrager Jysk til de to børn Jacob og Mette Brunsborg, så bliver det ikke alle pengene fra dyne-imperiet, der ender på arvingernes bankbog.

Jacob og Mette Brunsborg arver godt nok henholdsvis 50,1 pct. og 49,9 pct. af Jysk, men af det afkast, der løbende ruller ind, får de to kun 10 procent. Det skriver Børsen.

"Der sidder en masse kloge hoveder og arbejder med det. Jeg kan bare sige, at Jysk skal arve langt det meste i form af, at jeg sætter ind i mit testamente, at i hvert fald 90 procent af Jysks indtjening skal gå til at videreudvikle Jysk," siger Lars Larsen til Børsen.

Pengene fra overskuddet ryger dermed ind i Lars Larsens drøm om at nå 4.000 butikker på verdensplan, som han håber kan gå i opfyldelse inden for 10-15 år. I år åbnede Jysk butik nummer 2.000 i september.

"Det er formålet med Jysks indtjening, at vi skal udvikle os over hele verden. Og børnene kan nok godt klare sig med 10 procent," siger Lars Larsen til Børsen.

Han lufter desuden tanken om, sønnen Jacob Brunsborg ikke nødvendigvis kommer til at blive ny administrerende direktør for Jysk, men lige så godt kan overtage arven efter sin far i rollen som bestyrelsesformand. Jacob Brunsborg har i dag en titel som brand director i Jysk-koncernen.