Dyk i afkastet på to mia. kr. hos PensionsDanmark

Der kommer flere danskere i arbejde, og indbetalinger til pension vokser til ny rekord hos PensionDanmark. Men de mange medlemmer af PensionsDanmark må sande, at de får et dårligere afkast i år på deres opsparing. Det samlede afkast kom op på otte mia. kr. Det er to mia. kr. mindre end sidste forår.

Pensionsdanmark
Foto: Claus Bech. Adm. direktør PensionDanmark A/S Torben Möger Pedersen har scoret et afkast på otte mia. kr. til medlemmer i 1. halvår.
Læs mere
Fold sammen

Det er blevet svære, at hive de store gevinster hjem på aktier og obligationer, og det kommer de danske pensionsopsparere til at mærke. PensionDanmark med næsten 680.000 danskere som medlemmer fik  i 1. halvår et afkastpå lige under otte mia. kr.

PensionDanmark betegner selv afkastet som tilfredsstillende, men det er et dyk på lidt over to mia. kr. i forhold til året før, hvor det samlede afkast kom op på 9,9 mia. kr.

Til gengæld kan PensionsDanmark glæde sig over, at selskabet havde fremgang i indbetalingerne, fordi flere danskere er kommet i arbejde. Indbetalingerne kom op på 5,3 mia. kr., hvilket er det hidtil højeste niveau i løbet af et halvt år.

»Den seneste udvikling på aktiemarkederne viser, at der fortsat er store ubalancer i den globale økonomi, og at vi sandsynligvis står over for en lang periode med lavere og meget volatile afkast på aktier og obligationer,« siger adm. direktør Torben Möger Pedersen.

»Det er baggrunden for, at vi har fokus på at sammensætte en portefølje, som kan klare sig fornuftigt, også når der er store udsving på disse markeder. Derfor har vi løbende udbygget vores investeringer i stabile alternativer som infrastruktur og ejendomme, der nu fylder 20 pct. af porteføljen,« siger Torben Möger Pedersen.

Udviklingen i PensionDanmarks halvårsregnskab følger samme trend som de øvrige pensionsselskaber, der allerede har sendt deres regnskaber på gaden.

I forået 2014 havde Pensiondanmark 652.138 medlemmer og de indbetalte lige under fem mia. kr. I foråret steg antal medlemmer med 25.000, og det fik indbetalingerne til at vokse med 300 mio. kr.