Dybt skuffende regnskab fra finansgigant

Efter en række flotte eller nydelige regnskaber fra banker og finanshuse kommer finanskæmpen Morgan Stanley nu med et halvårsresultat fyldt med røde tal. Det amerikansk-baserede globale finanshus kan tilsyneladende ikke rigtigt tjene penge på noget for tiden.

I modsætning til de andre store amerikanske finanshuse havde Morgan Stanley et elendigt andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Tama / AFP
Morgan Stanley har både været i stand til at få investorerne til at købe nye aktier og tilbagebetale statslige nødlån for milliarder. Men det går mere trægt med at tjene penge.

Resultatet for Morgan Stanleys fortsættende aktiviteter endte i andet kvartal på minus 159 mio. dollar, eller 835 mio. kr. Det var ikke kun markant værre end sidste års plus i andet kvartal på 689 mio. dollar, men også væsentligt dårligere end det underskud som analytikerne på forhånd havde ventet.

I løbet af andet kvartal havde Morgan Stanley ellers succes med at hente 6,9 milliarder dollar i frisk kapital ved at sælge nye aktier, og tilbagebetale i alt 10,9 milliarder dollar til den amerikanske regering i form af indfriede nødlån og udbytter.

Tab i alle divisioner
Morgan Stanley, der blev grundlagt i 1935 af Harold Stanley og Henry S. Morgan, barnebarn af den legendariske finansmand JP Morgan, er traditionelt god til at tjene penge.

Men i andet kvartal blev tabet i Morgan Stanleys højprofilerede handels- og inversteringsbankdivision på 307 mio. dollar før skat, mens de to andre hoveddivisioner, detailbørsmæglerforretningen og kapitalforvaltningen, tabte henholdsvis 71 mio. dollar og 239 mio. dollar.

Faldet skyldes primært ganske enkelt at divisionernes omsætning er faldet.