Dyb splittelse i TV 2-bestyrelse om ny direktør

Det blev seks-fem til Merete Eldrup, da TV 2s bestyrelse stemte om, hvem der skulle være TV-stationens nye direktør. Formanden foretrak økonomidirektør Anders Kronborg, mens næstformanden pegede på Merete Eldrup.

Kulturminister Brian Mikkelsen har foretaget en stribe ændringer i TV 2-bestyrelsen, men afviser, at det skal tolkes som et markant signal om utilfredshed. Tidligere har en række chefprofiler forladt medie-virksomheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Bestyrelsen var langt fra så enige, som man gav udtryk for, da man for kort tid siden præsenterede Merete Eldrup som ny direktør for TV 2.

Fem bestyrelsesmedlemmer foretrak ifølge Berlingske Business’ kilder økonomidirektør og konstitueret topchef Anders Kronborg. Heriblandt bestyrelsesformand Niels Boserup. Næstformand Lars Nørby Johansen pegede derimod på Merete Eldrup. Dermed vandt Merete Eldrup pladsen i den varme stol med dommerstemmerne seks mod fem. En situation, som en ledelsesekspert betegner som markant og meget uheldig.

»Der er ingen diskussion om, at det er meget uheldigt, hvis en bestyrelse er så splittet. Normalt ville det være noget, der gav formand eller næstformand anledning til at overveje sin position,« siger Steen Hildebrandt, ledelsesprofessor på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

»Valget af administrerende direktør er den primære opgave for en bestyrelse. Hvis man er uenig om det, er det et rigtigt dårligt grundlag for resten af arbejdet. En enkelt stemme imod direktøren kan man måske leve med. Men seks mod fem er meget uheldigt,« siger Steen Hildebrandt.

Ifølge Berlingske Business oplysninger tilkendegav Niels Boserup, Flemming Øster gaard, Ulla Dahlerup samt de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Niels Brinch og Per Christiansen på det afgørende bestyrelsesmøde, at de foretrak Anders Kronborg, mens resten af bestyrelsen pegede på Merete Eldrup.

Tavshed
Trods gentagne henvendelser har det ikke været muligt at få fat i Niels Boserup, mens Lars Nørby Johansen ikke ønsker at udtale sig om sagen.

Det har heller ikke været muligt at træffe Merete Eldrup, mens nu forhenværende økonomidirektør Anders Kronborg kun har følgende kommentar:

»Close but no cigar.«

Set i dette lys er det ifølge Steen Hildebrandt en fordel for Merete Eldrup, at kulturministeren i går ryddede kraftigt op i toppen af bestyrelsen.

»Uanset hvordan den nye bestyrelse er sammensat, er det en klar fordel for hende, at der bliver renset ud. Det er uprofessionelt, hvis der er mange i bestyrelsen, der ikke står bag direktøren,« siger Steen Hildebrandt.