Dyb krise: Fonas pengekasse er tom

Elektronikkæden Fona har besluttet at indlede en rekonstruktion af selskabet ved Sø- og Handelsretten i København. Priskrigen blev for hård.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange års intens priskrig presser nu en af landets største elektronikkæder i knæ.

I en pressemeddelelse udsendt mandag middag fremgår det, at Fona er kommet i så store problemer, at der er behov for at skyde ny kapital ind i den hæderkronede elektronikkæde.

Fona er på jagt efter en ny partner eller ejer, som er villig til at skyde ny kapital i virksomheden. Derfor har selskabet nu taget hul på en såkaldt rekonstruktion, hvor det skal afklares, hvordan Fona kan føres videre. Kreditorerne har fået besked om, at de må vente med at få deres penge.

Fona oplyser i meddelelsen, at øvelsen ikke kommer til at berøre kunderne. Medarbejdernes lønninger er desuden sikret.

Michael Kjær, der er administrerede direktør i F Group A/S, som ejer Fona, forventer, at der bliver fundet en løsning, men kan ikke love, at der vil være job til alle.

»Det gør mig meget ondt, at virkeligheden for Fona ser ud, som den gør, da medarbejderne er uden skyld i den situation, vi er havnet i. Men vi går alle helhjertet ind i at finde den bedste løsning for virksomheden, for Fona er en fantastisk virksomhed. Vi omsætter for næsten to milliarder kroner, vi er kendt af alle danskere, og vi har en stribe butikker – alle med ’AAA-placering’. Derfor håber jeg selvfølgelig også, at vi hurtigt kan forhandle os frem til en løsning, som vil være til glæde for både kunder og medarbejdere,« siger Michael Kjær i en pressemeddelelse.

I et brev til sine kunder skriver Fona, at kæden det seneste år er blevet presset på indtjeningen i en sådan grad, at der er brug for en time-out. Kunderne kommer dog ikke til at mærke noget til elektronikkædens krise, da alle butikker holder åbent som sædvanligt. Det samme gælder Fonas webshop. Kunder, der har forudbetalt varer eller eksempelvis har indleveret et produkt til reparation, vil på tilsvarende vis få udleveret deres varer.

Fona blev etableret i 1926. I dag beskæftiger virksomheden omkring 750 medarbejdere og har i alt 56 butikker i butikscentre og på hovedstrøg over hele Danmark.