Dustin kan blive købt op efter kæmpe Atea-lån

Skandinaviens største IT-leverandør under IT-iværksætter Ib Kunøe har konkurrenten Dustin i kikkerten for at få omsætningen i vejret, mener analytiker.

IT-milliardær Ib Kunøe, som stod bag lavprisselskabet Telmore (købt af TDC i januar 2004 for 299 millioner kroner), er bestyrelsesformand for Atea-koncernen, som netop har optaget et lån på en halv milliard kroner. Arkivfoto: Morten Germund, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det store millionlån, som den danskledede IT-leverandørgigant Atea forleden tog, kan blive brugt på at købe en af Nordens største forhandlere af IT-udstyr og forbrugerelektronik, Dustin.

»Vi tror, at Atea er ude på at købe sig til vækst, og ser på Dustin som en mulig kandidat,« siger analytiker Markus Bjerke i Arctic Securities til den norske nyhedstjeneste Digi.no.

Atea er Nordens største IT-leverandør til erhvervslivet og har danske Claus Hougesen som koncernchef og IT-investoren Ib Kunøe som bestyrelsesformand. Atea, som er en fusion af svenske Atea og danske Topnordic, der selv tidligere slugte Ementor, tog forleden et lån på 500 millioner kroner i Nordea og har desuden lånt 300 millioner kroner gennem et usikret lån i det norske obligationsmarked. Begge lån har en løbetid på fem år.

Omsætning halter bagud

Meldingen til Oslo Børs er, at pengene skal bruges til »generelle selskabsformål«, men det finder Markus Bjerke usandsynligt.

Han peger ifølge Digi.no på, at Atea er bagud med omsætningen. Den anslåes for 2013 til at lande på 22 milliarder kroner, hvilket er langt efter tidligere mål på 30 milliarder.

Svenske Dustin har også en god base i Danmark og er ifølge Atea selv en konkurrent. Alligevel afviser koncerndirektør Rune Falstad fra Atea et fremtidigt opkøb som »ren spekulation«. Han bekræfter dog over for Digi.no, at pengene godt kan bruges tiol opkøb.

Atea har siden 2008 købt omkring 50 selskaber og er kendt for en meget aggressiv strategi.