DuPont: Danisco et perfekt match

Dansico-køb skal fremtidssikre kemigiganten DuPont, der allerede samarbejder med danskerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den store amerikanske kemi- og biotekvirksomhed DuPont betragter danske Danisco som et perfekt match. De to virksomheder har allerede et tæt samarbejde om bioethanol til brændstof og det skal nu udvides til fødevareingredienserne, der er den store del af Danisco-forretningen.

"Handlen er et perfekt strategisk match med vores vækstmuligheder og vil hjælpe os til at løse de globale udfordringer, som en dramatisk stigende befolkning giver specielt indenfor fødevarer og energi," siger DuPonts bestyrelsesformand og topchef Ellen Kullman i en pressemeddelelse.

"Danisco er et førsteklasses selskab, en langvarig succesfuld partner for DuPont, og er en innovativ virksomhed med fokus på bæredygtig vækst. Danisco har attraktive, markedsdrevne forskningstunge forretningsområder, der tilbyder klare synergieffekter med DuPont Ernæring & Helbred og Anvendt Bioteknologi," siger DuPont-topchefen, der som sædvanlig i amerikanske virksomheder er såvel adm. direktør som bestyrelsesformand.

"Bioteknologi og specielt fødevareingredienser har potentiale til at ændre markedsforholdene for industrien, f.eks. ved at erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energi og løse fødevaremangel i udviklingslande. Det vil skabe mere bæredygtige løsninger og skabe vækst for selskabet," forudser Ellen Kullman.

"Danisco har to velpositionerede globale forretningsområder, der stærkt komplementerer vores nuværende bioteknologiske kapacitet, en forsknings-pipeline og specielle fødevareingredienser - en kombination der på langt sigt tilbyder attraktive finansielle afkast," mener den amerikanske topchef om det 36 mia. kr. store bud på Danisco.