Dundrende underskud i Vestegnens fodboldflagskib

Brøndby IF må endnu en gang se røde tal på bundlinjen. På årets første tre måneder taber selskabet over 20 mio. kr. Særligt omkostninger i forbindelse med ophørt samarbejde med ledende medarbejder trækker ned.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Av. Endnu en gang må en af landets største fodboldklubber målt på fanbase og størrelsen på trofæskab, se en knaldrød bundlinje efter et kvartal, hvor udgifterne langt overstiger indtjeningen.

På årets første tre måneder leverer fodboldforretningen i Brøndby en omsætning på 23,5 mio. kr. og et resultat før skat på minus 20,5 mio. kr. I samme periode sidste år var omsætningen en anelse højere med 24,2 mio. kr. og underskuddet en hel del mindre på 11,5 mio. kr.

En del af forklaringen på det store underskud, er ifølge kvartalsregnskabet, at selskabets samlede omkostninger er steget med 5,0 mio. kr. til 38,5 mio. kr. Det skyldes primært øgede personaleomkostninger i forbindelse med, at klubben har sagt farvel til både cheftræner og en direktør.

Det skete i begyndelsen af marts, da først direktør Søren Vadmand blev fyret i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet, men den store bombe sprang få timer efter, da cheftræner Thomas Frank valgte at sige farvel og tak. Det var kulminationen på afsløringen af ejer Jan Bech Andersen som bloggeren »Oscar«, der i en længere periode på internettet på det kraftigste havde kritiseret træneren og flere navngivne spillere.

Egenkapitalen er pr. 31. marts 2016 på 44,2 mio. kr. (31. december 2015: 65,0 mio. kr.), og dermed har Brøndby IF som tidligere meddelt tabt mere end 50 pct. af selskabets aktiekapital.

Af de få gode nyheder, der kan aflæses i regnskabet er, at indtægterne fra partnere og sponsorer er steget i dette kvartal til 9,8 mio. kr., hvilket udgør 5,3 pct.

Fodboldklubben Brøndby IF fastholder forventningerne til 2016 om et resultat før skat på minus 15-25 mio. kr.