Dundrende underskud i B&O

Struer-virksomheden B&O fordobler underskuddet, som i første kvartal ligger på 132 millioner kroner før skat. Topchef Tue Mantoni er skuffet over den begrænsede vækst.

Tue Mantoni kommer med kvartalsregnskab torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en skuffet Tue Mantoni, som torsdag morgen præsenterede regnskab for B&O's første kvartal.

Underskuddet for kvartalet lyder på 132 millioner kroner før skat, og det er en fordobling i forhold til samme periode året før.

Omsætningen i kvartalet lyder på 571 millioner kroner mod 566 millioner kroner i samme periode sidste år. Det svarer til en stigning på 1 procent.

»Bang & Olufsen voksede kun med 1 procent i første kvartal af 2014/2015, hvilket selvfølgelig er en skuffelse,« udtaler Tue Mantoni i en meddelelse fra selskabet.

Det er især salget af lydsystemer til biler, der har været nedadgående med 23 procent, ligesom B&O Play skuffer. Til gengæld stiger salget af fjernsyn med 19 procent især drevet af stor efterspørgsel på BeoVision Avant og det nye trådløse lydsystem.

B&O præciserer forventningerne til hele regnskabet for 2014/2015, der nu ventes at ligge på en høj encifret vækst i omsætningen.

Den tidligere prognose lød på en omsætningsfremgang på over fem procent. Det er forventningen om, at Automobile-forretningen og B&O Play vil komme sig oven på det skuffende kvartal, der - trods alt - får Tue Mantoni til at tro på fortsat fremgang for helåret.

Samtidig forventer direktøren, at AV-forretningen vil fortsætte den positive udvikling.B&O forventer stadig en stigning i EBIT-marginen i forhold til sidste regnskabsår. I regnskabsåret for 2013/2014 var EBIT-marginen 0,1 procent. Ligeledes fastholdes forventningen om en bruttoavance på niveau med 2013/2014, hvor den landede på 44,7 procent.

Tue Mantoni og B&O sagde tilbage i 2011, at målet for selskabet var at nå en årsomsætning på otte-ti milliarder kroner, men det mål har vist sig sværere at nå, end først antaget. I forbindelse med årsregnskabet i august sagde bestyrelsesformand Ole Andersen, at »det er en vanskeligere opgave,« end ledelsen troede i 2011.