Duellen om Dell udsat

Kampen om computerfabrikanten Dell er blevet udsat til den 24. juli efter et aktionærmøde torsdag ikke førte til afklaring.

Grundlæggeren af Dell, Michael Dell. Fold sammen
Læs mere
Foto: B MATHUR
Dermed må grundlæggeren Michael Dell vente en uges tid endnu, inden det bliver afgjort, om han får held til at tage selskabet af børsen via et tilbud til aktionærerne på 24,4 mia. dollar. Det skriver en række medier.

Mod Michael står milliardæren Carl Icahn, der mener, at købstilbuddet undervurderer værdien i Dell, som han sidder på 8,7 pct. af. Derfor har Carl Icahn samlet en investorgruppe omkring sig, der kæmper mod tilbuddet og blandt andet har lovet aktionærerne optioner på yderligere aktier i selskabet, hvis de sælger til ham.

Torsdag skulle et aktionærmøde vise, hvilken af de to grupper, der har opnået majoriteten i selskabet. Mødet blev dog udskudt efter få minutter for at give tid til, at begge parter kan acceptere yderligere salgstilbud og fuldmagter.

»Den eneste årsag til, at denne her afstemning kan blive udsat, er, hvis det er for tæt til at afgøre, hvem der har majoriteten. Carl Icahn kan forsøge at udskyde en beslutning, så Michael Dell kan overveje eller forbedre sit tilbud,« siger analytiker hos Standard & Poors Angelo Zino til Bloomberg News.

Michael Dell har kapitalfonden Silver Lake Capital i ryggen, mens Carl Icahn har en række storinvestorer med sig.