Dubai åbner døre for dansk sundhedsindustri

Sundhedssektoren i Mellemøsten rummer stort eksportpotentiale for dansk sundhedsindustri. Verdens næststørste sundhedsmesse, som i disse dage afholdes i Dubai, kan være vejen ind for danske virksomheder, mener Dansk Industri.

Farvel til Dubai i EventyrlandFor bare et år siden var Dubai – en millionby i De Forenede Arabiske Emirater ud mod Den Persiske Golf – indbegrebet af den utæmmede kapitalismes succes. Alt kunne tilsyneladende lade sig gøre. Prisen på en kvadratmeter kontor i byens mest attraktive områder var på det dobbelte af den tilsvarende placering på Manhattan. Eventyret braste sammen, da Dubai World – firmaet, som stod for de mest spektakulære byggerier – pludselig ikke kunne betale sin afdrag på et 125 milliarder kroner lån. Dubai står i dag som symbolet på, hvor galt det gik for mange i det forløbne årti, når de ikke kunne finde rundt i bankernes fristelser – lav rente, uigennemsigtige transaktioner, ringe tilsyn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Jørgen True
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sundhedssektoren i Mellemøsten er både stor, købekraftig og i voldsom vækst. Ifølge Dansk Industri (DI) repræsenterer sundhedssektoren i Mellemøsten en værdi på godt 420 mia. kr., og den ventes de kommende år at vokse med 16 pct. Alene Saudi Arabien, som frem til 2016 skal bygge 150 nye hospitaler, vil over de næste seks år have sundhedsudgifter på mere end 100 mia. kr.

Derfor er det ifølge DI vigtigt at deltage i industrimessen Arab Health, som Dubai i disse dage er vært for. Messen er verdens næststørste sundhedsudstilling og havde i 2009 over 56.000 besøgende fra 145 lande - heraf 70 pct. beslutningstagere direkte involveret i indkøb af produkter og serviceydelser.

"Danske virksomheder har meget at byde ind med. På messen gælder det om at få de rigtige kontakter og holde fast i dem, vi allerede har gode forbindelser med," siger Tine Roed, direktør i DI.

Ifølge Arab Health deltager 14 danske virksomheder med egne udstillinger på messen, heriblandt Radiometer, Ambu, B-K Medical og Dameca.

Også sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) deltager i sundhedsmessen i Dubai.