Du ville vælge Bing

En undersøgelse viser, at mange ville vælge Bing frem for Google. Men undersøgelsen er betalt af Microsoft.

Foto: LOU DEMATTEIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du først har prøvet Microsofts søgemaskine, så ville du sandsynligvis glemme alt om Google.

Det viser en undersøgelse, hvor 15 personer, der bruger Google til dagligt, blev tvunget til at bruge Bing i en uge. Den simple opgave gik simpelthen ud på, at deltagerne i løbet af en uge skulle anvende Bing til alle deres søgninger på nettet.

Efter at være tvangsindlagt i syv dage svarede 10 ud af 15, at de var blevet så glade for søgemaskinen, at de ville foretrække Bing i fremtiden. Men undersøgelsen er langt fra objektiv.

Det er Microsoft, der selv har hyret et firma til at gennemføre en kvalitativ undersøgelse. De 15 deltagere fik angiveligt ikke at vide, at undersøgelsen var bestilt af Microsoft. I de opfølgende samtaler, som ligger på nettet, er det dog tydeligt, at deltagerne meget ihærdigt undlader at nævne andre søgemaskiner end netop Bing.

Microsoft er tydeligvis meget interesseret i at styrke Bings markedsposition i forhold til Google i øjeblikket. I søgemaskinens første halve år har det dog ikke været nødvendigt at iværksætte dyre reklamekampagner. Bing har hurtigt kæmpet sig til en god del af markedet. Ikke mindst på grund af mange rosende ord om søgemaskinens formåen.


Se videoen med en af deltagerne under artiklen eller se alle videoerne på Bings YouTube-kanal