Du slipper for tysk dåsepant lidt endnu

Aftale om tysk dåsepant forsinket på grund af problemer med afregning af den tyske moms.

Pant på tyske dåser er på vej - men en aftale kompliceres af tysk moms på pantet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ernst Van Norde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var meningen, at en aftale om, at danskerne i fremtiden skal betale pant på dåser købt i Tyskland, skulle være faldet på plads inden sommerferien.

Det danske og det tyske miljøministerium var blevet enige om hovedtrækkene i en model for en pantordning, men nu har det tyske miljøministerium bedt om mere tid, fordi der er opstået problemer på grund af tyske momsregler, skriver Jyllands-Posten.

En dansker, Hansen, køber en dåseøl i en grænsebutik i Tyskland. Han skal betale 19 pct. i tysk moms - også af selve dåsepantet, som typisk ville være 1 kr. De momspenge ryger i den tyske statskasse. Men når Hansen afleverer den brugte dåse et sted i Danmark igennem Dansk Retursystem, skal Dansk Retursystem udbetale den krone til Hansen, som han betalte i pant i forretningen i Tyskland. Så er alt i orden for Hansen - han har betalt 1 kr. i pant og fået 1 kr. tilbage.

Men problemet for Dansk Retursystem er, at man ikke får en hel krone fra Tyskland, fordi de 19 pct. af dåsepantet er moms og nu ligger i den tyske statskasse.