Du kan snart skrive 10.000 tegn på Twitter

Fra juli kan du skrive stort set ubegrænset i Twitters direkte beskeder, og det kan ændre mediet fundamentalt.

Twitters karakteristiske fugl ved virksomhedens kontorer i Santa Monica, Californien. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ALCORN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en udviklerforum på internettet har Twitter-ansatte bekræftet, at man fra på et tidspunkt i juli vil kunne skrive direkte beskeder af ubegrænset længde til hinanden.

Ens tweets vil stadig være begrænset til 140 tegn. Så du skal ikke frygte, at dit twitterfeed, som man kalder nyhedsstrømmen af twitteropdateringer, bliver oversvømmet af lange essays eller madopskrifter. Der er til gengæld muligheder i den nye funktion.

Den nye funktion giver firmaer mulighed for at give kunder og følgere meget mere udførlige svar. Det vil gøre decideret kundeservice over Twitter nemmere. Det har også potentiale for at ændre måden, Twitter bruges på. Nu kan brugerne skrive beskeder helt op til 10.000 tegn til hinanden, og derfor kan det bruges på næsten samme måde som Facebook-chat eller SMS'er. Den her artikel er til sammenligning 1669 tegn - med mellemrum. Om brugerne tager godt imod det er uvist, men Twitter er tvunget til at reagere på, at de efter hårde kampe har haft svært ved at nå målsætninger om brugertal.

Twitter fyrede i nat dansk tid sin topmand Dick Costolo, da han langt fra levede op til målene, ledelsen havde sat sig. Et klart mål var, at Twitter skulle nå en milliard brugere, og det er altså ikke lykkedes. Indtil videre er Jack Dorsey, Twitters medstifter udnævnt til chef fra den 1. juli, mens Twitter leder efter en mere permanent løsning.

Det er formentligt i forbindelse med en større ændring af mål og missioner, at ændringen af Twitters direkte-besked-system kommer. Twitter har i dag 302 millioner brugere og er udfordret af nye medier, der i stigende grad benytter sig mere succesfuldt med at integrere lyd og video, men nu skal der ske ændringer.