Du fløj rekordbilligt i 2016 - og du kommer til at flyve endnu billigere i 2017

Det har aldrig været billigere at flyve fra Danmark og ud i verden - og hvis man tror, at flybilletter ikke kan blive billigere, må man tro om. 2017 vil formentlig slå ny rekord.

Det har aldrig været billigere at flyve fra de danske lufthavne, og det bliver endnu billigere i 2017, vurderer prissammenligningstjenesten Travelmarket. Fold sammen
Læs mere
Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI

Har du en ubendelig trang til at sippe kaffe i Berlins kunstneriske Kreuzberg-kvarter? Til at shoppe den nye sæsons modetøj i Le Marias i Paris? Til at få en rigtig espresso i Villa Borgheses parker i Rom? Ja, så er det bare at stige på flyveren. Og du behøver dårligt tænke på pengepungen, for alle destinationer kan nåes for mellem 200 og 250 kroner, hvis du rejser om en måned.

Det er udtryk for, hvor meget flypriserne er faldet de seneste år, og 2016 blev ikke nogen undtagelse fra den tendens. En opgørelse fra prissammenligningstjenesten Travelmarket.dk viser, at priserne på flybilletter til en række europæiske destinationer er faldet 24 pct. siden 2012.

Men det er ikke kun på linjerne til Europa, at der er penge at spare. Hvis turen går til New York, Tokyo eller Johannesburg, så gøres det i dag også langt billigere end tidligere. På vores breddegrader vakte det i særdeleshed opsigt, da det norske lavprisselskab Norwegian annoncerede sine linjer til flere amerikanske byer - i skrivende stund kan man på den rigtige dato kommer til New York for under 1.000 kroner med Norwegian.

Spørgsmålet er så, om bunden er nået. Fagforeninger vil mene, at det er tæt på, hvis man måler det i medarbejderrettigheder og løn, men hvis man udelukkende ser på prisen - og det gør mange forbrugere, så vil 2017 byde på endnu bedre tider, vurderer Travelmarket.

»Der åbnes nye ruter, og flere selskaber end nogensinde konkurrerer hårdt på både europæiske og oversøiske flyruter. Dette forventes at forsætte ind i 2017, hvorfor det er sandsynligt, at flypriserne falder yderligere 5-10 pct,« vurderer direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk.