DSV's amerikanske flirt fortsætter med at tabe penge

Det amerikanske fragtselskab UTI Worldwide, som DSV sidste år kiggede på med henblik på et opkøb, har store problemer med indtjeningen, hvor der er røde tal på bundlinjen.

Foto: Simon Skipper

UTI Worldwide-aktien falder omkring 20 pct. fra åbningen på det amerikanske aktiemarked fredag.

UTI Worldwides omsætning faldt i andet kvartal til 914 mio. dollar fra 1094 mio. dollar i den samme periode året før. Det var en negativ overraskelse for analytikerne, som ifølge Bloomberg havde regnet med en omsætning på 1005 mio. dollar.

Omsætningen var ramt af lavere volumener inden for luft- og søfragt, mens valutamodvind i dollar og den sydafrikanske rand også trak ned. Det skriver selskabet i sit regnskab, der blev offentliggjort sent torsdag aften.

Driftsresultat var negativt med et minus på 61,2 mio. dollar i andet kvartal mod et plus på 1 mio. dollar i samme periode året før. Justeret for en goodwill-justering og visse andre engangsposter var der dog tale om et plus på 11,2 mio. dollar mod 23,8 mio. i samme periode året før.

På bundlinjen lød minusset på 70,6 mio. dollar mod 19,2 mio. dollar i andet kvartal året før.

I forbindelse med regnskabet nedjusterer UTI Worldwide forventningerne til årets resultat, så det nu venter et justeret driftsresultat, EBITDA, på 75-100 mio. dollar. Tidligere ventede den amerikanske koncern et plus på 125-150 mio. dollar for hele året.

Siden DSV og UTI Worldwide i december sidste år officielt skrinlagde planerne om et ægteskab, er UTI Worldwides markedsværdi blevet stort set halveret. Den er faldet yderligere fredag eftermiddag, hvor aktien dykker omkring 20 pct.

UTI Worldwide har nu en børsværdi på 560 mio. dollar mod mere end det dobbelte i december 2014, hvor flirten med DSV var på sit højeste, inden den igen faldt til jorden.

Det store fald i markedsværdien fik i sidste uge Danske Bank til at opfordre DSV til igen at se på selskabet.

- Selvom et køb af UTI ser ud til at være taget af bordet, så mener vi, at muligheden er blevet mere attraktiv på grund af et markant fald i UTI's markedsværdi, skrev Danske Banks analytikere i en analyse.

DSV-ledelsen har ved flere lejligheder afvist at kommentere, hvorvidt det stadig er i dialog med UTI Worldwide. DSV har dog ikke lagt skjul på, at det har en stor appetit på opkøb i Nordamerika.