DSVM solgt for et symbolsk beløb

De nye ejere af den danske miljøkoncern køber sig ind i virksomheden med en omsætning på 3,6 mia. kroner for et encifret millionbeløb.

De to erfarne erhvervsfolk Kent Arentoft og Peter Korsholm køber den danske milliardkoncern DSVM for et encifret millionbeløb, oplyser kilder. Men de overtager samtidig en virksomhed med gæld for langt over en milliard kroner.

Nu skal de i gang med en større gennemgang af virksomheden, som potentielt kan blive en gunstig investering for de to.

DSVM blev ramt af byggekrisen og har siden finanskrisen haft svært ved at skabe tidligere tiders vækstrater.

»Nogle af selskaberne i DSVM har været mærket af den finanskrise, som alle byggerelaterede selskaber har. Vi mener, at det er en god timing, og vi har et langt sigte med det her, så vi i ro og mag kan udvikle selskabet,« siger Kent Arentoft.

Kent Arentoft har siden 2009 stået i spidsen for trævarekoncernen DLH. Det er tidligere meldt ud, at han stopper i virksomheden med udgangen af april.

Han kommer til at eje 50 pct. af selskabet. Den anden del kommer Peter Korsholm til at sidde på. Korsholm overtog i 2008 ledelsen af den danske del af den svenske kapitalfond EQT efter Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen. Indtil han stoppede i 2011, var han med til at købe en række store virksomheder, blandt andet KMD, som i 2012 blev solgt til kapitalfonden Advent.

I første omgang indtræder de to i bestyrelsen, og de kommer til at lægge meget arbejde i virksomheden, siger Kent Arentoft.

»Det er klart, at vi som ejere er meget interesserede i selskabet. Derfor kan det godt være, at når vi kommer længere hen på sommeren, vil det blive til mere end fire bestyrelsesmøder om året,« siger Arentoft.

Nu skal de to gennemgå selskabet og møde direktørerne for de enkelte datterselskaber.

»Nu skal vi først rundt og tale med de enkelte selskaber. Men det er ikke en omkostningsopgave, som man ser andre steder. Det her handler om at udvikle selskabet, som har gode positioner flere steder og er en veletableret virksomhed,« siger Arentoft.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget de to har betalt for selskabet.

»Både Peter og jeg skyder et større millionbeløb ind i selskabet,« siger han.

Men ifølge Berlingskes oplysninger skulle »større« i denne sammenhæng være under ti mio. kroner.