DSV: Væksten i global luftfragt halter

DSV Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Der er langt fra lige så meget gang i markedet for luftfragt, som tilfældet var sidste år, og det kan have betydning for blandt andre danske DSV.

Ifølge den internationale luftfartsorganisation IATA var væksten i luftfragt på globalt plan på 2,1 pct. i maj sammenlignet med samme måned et år tidligere, målt på såkaldte fragt-ton-kilometer (FTK).

Det er det laveste niveau i år, og samtidig voksede kapaciteten også med 4,3 pct., hvilket reelt giver en negativ vækst.

Ifølge IATA oplevede de fleste fragtselskaber i hovedparten af regionerne - med Mellemøsten som en undtagelse - svag eller negativ vækst i maj.

- Fragtvæksten er uden tvivl stilnet af. Udvidelsen i volumenerne, som vi så i 2014, er gået i stå, og belægningsprocenterne falder. Nogle økonomiske faktorer peger fortsat på et rebound i andet halvår, men vi må konstatere, at forretningstilliden er flad og venter derfor faldende ordrer. Der er samtidig en risiko for et chok i det økonomiske system ved et græsk exit fra eurozonen, siger Tony Tyler, der er administrerende direktør hos IATA, i en meddelelse.

/ritzau/FINANS