DSV-topchef: Opkøb køres ind hurtigere end ventet

DSVs fusion med amerikanske UTI Worldwide forløber hurtigere end planlagt og er nu mere end halvvejs gennemført.

Jens Bjørn Andersen, topchef for transportgiganten DSV Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV, i forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal fredag morgen.

»DSV har fortsat den gode udvikling, og UTI's negative driftsresultat er neutraliseret kun 5 måneder efter overtagelsen. Integrationen går hurtigere, end vi oprindeligt forventede, og vi er nået mere end halvvejs med sammenlægning af kontorer og it-systemer, siger den administrerende direktør i regnskabet.«

»UTI's og DSV's medarbejdere og forretning bliver trin for trin forenet over hele verden, og det er fantastisk at se, at vores nye kolleger er meget motiverede for at blive en del af DSV-kulturen ? det er afgørende for en succesfuld integration,« fortsætter Jens Bjørn Andersen.

DSV købte sidste år UTI Worldwide for 9,5 mia. kr., og handlen faldt endelig på plads i starten af 2016. Opkøbet af UTI Worldwide betyder i grove træk, at DSV's omsætning stiger med 30-40 pct. til i omegnen af 70 mia. kr. om året.

Tidligere i år sagde topchef Jens Bjørn Andersen til Bloomberg News, at man havde været i stand til at beholde de 100 største UTI-kunder oven på fusionen.

Selv om købet løfter omsætningen markant, vil det ikke kunne ses i samme grad på DSV's bundlinje, da det amerikanske selskab var svækket inden frasalget og i en længere periode havde tabt penge.

Det forventes ikke at blive en gylden forretning på den korte bane, men DSV har afsat 1,5 mia. kr. til at løfte selskabet og fusionere de to forretninger, hvor man blandt andet skal sammenlægge kontorer rundt om i verden og afskedige ansatte. Cirka 1 mia. kr. ventes brugt i løbet af 2016 på det projekt.

Det danske selskab forventer derefter, at indsatsen vil give synergier for 1,5 mia. kr. årligt, hvilket efter planen vil være hentet hjem i 2018.