DSV-rival oplever mindre tilbagegang i luften

Pressede kunder inden for olie- og gasindustrien har ramt den schweiziske transportkoncern Panalpina, der må notere et mindre fald i indtjeningen i første kvartal.

Pressede kunder inden for olie- og gasindustrien har ramt den schweiziske transportkoncern Panalpina - DSV's konkurrent - der må notere et mindre fald i indtjeningen i første kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Panalpina kommer ud af første kvartal med et overskud før skat og renter (EBIT) på 24 mio. schweizerfranc, hvilket er et dyk fra 25,3 mio. schweizerfranc i samme periode året før.

Det viser regnskabet fra DSV-konkurrenten, som er offentliggjort torsdag morgen.

Omsætningen dykkede med knap 200 mio. schweizerfranc til 1307 mio. schweizerfranc. Volumenerne steg med 5 pct. inden for luftfragt i et marked, der ifølge Panalpina dykkede 3 pct. Trods de højere volumener faldt indtjeningen en anelse i forretningsområdet.

Inden for søfragt har Panalpina haft et fald i volumenerne på 10 pct. i første kvartal i et marked, som ifølge selskabet svandt med 1 pct. Alligevel holdt selskabet en nogenlunde flad indtjening i forretningsområdet.

»Resultaterne reflekterer et ændret forretningsmiks. Mens tilbagegangen i olie- og gasindustrien fortsatte, så vi vækst i alle de andre industrier, som vi servicerer,« siger Peter Ulber, der er administrerende direktør for Panalpina, i en kommentar til regnskabet.

Konkurrentnyt igen

Onsdag kunne DSV se regnskab fra en anden konkurrent i form af Kuehne & Nagel - også fra Schweiz - der modsat Panalpina havde fremgang i indtjeningen.

Driftsresultat før skat og renter (EBIT) steg til 217 mio. schweizerfranc fra 190 mio. schweizerfranc i første kvartal sidste år.

Kuehne & Nagel havde en volumenvækst på 6 pct. i søfragt, hvor markedsvæksten var på 1 pct., hvilket står i kontrast til Panalpinas estimat om et fald på 1 pct.

Derimod var udviklingen i volumenerne flad inden for luftfragt, hvor der dog ifølge selskabet har været et fald på 5 pct. generelt, hvilket Panalpina altså estimerer til et fald på 3 pct.

DSV offentliggør regnskab for første kvartal 12. maj.