DSV-rival oplever mindre tilbagegang i luften

Pressede kunder inden for olie- og gasindustrien har ramt den schweiziske transportkoncern Panalpina, der må notere et mindre fald i indtjeningen i første kvartal.

Pressede kunder inden for olie- og gasindustrien har ramt den schweiziske transportkoncern Panalpina - DSV's konkurrent - der må notere et mindre fald i indtjeningen i første kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Panalpina kommer ud af første kvartal med et overskud før skat og renter (EBIT) på 24 mio. schweizerfranc, hvilket er et dyk fra 25,3 mio. schweizerfranc i samme periode året før.

Det viser regnskabet fra DSV-konkurrenten, som er offentliggjort torsdag morgen.

Omsætningen dykkede med knap 200 mio. schweizerfranc til 1307 mio. schweizerfranc. Volumenerne steg med 5 pct. inden for luftfragt i et marked, der ifølge Panalpina dykkede 3 pct. Trods de højere volumener faldt indtjeningen en anelse i forretningsområdet.

Inden for søfragt har Panalpina haft et fald i volumenerne på 10 pct. i første kvartal i et marked, som ifølge selskabet svandt med 1 pct. Alligevel holdt selskabet en nogenlunde flad indtjening i forretningsområdet.

»Resultaterne reflekterer et ændret forretningsmiks. Mens tilbagegangen i olie- og gasindustrien fortsatte, så vi vækst i alle de andre industrier, som vi servicerer,« siger Peter Ulber, der er administrerende direktør for Panalpina, i en kommentar til regnskabet.

Konkurrentnyt igen

Onsdag kunne DSV se regnskab fra en anden konkurrent i form af Kuehne & Nagel - også fra Schweiz - der modsat Panalpina havde fremgang i indtjeningen.

Driftsresultat før skat og renter (EBIT) steg til 217 mio. schweizerfranc fra 190 mio. schweizerfranc i første kvartal sidste år.

Kuehne & Nagel havde en volumenvækst på 6 pct. i søfragt, hvor markedsvæksten var på 1 pct., hvilket står i kontrast til Panalpinas estimat om et fald på 1 pct.

Derimod var udviklingen i volumenerne flad inden for luftfragt, hvor der dog ifølge selskabet har været et fald på 5 pct. generelt, hvilket Panalpina altså estimerer til et fald på 3 pct.

DSV offentliggør regnskab for første kvartal 12. maj.