DSV-rival øger indtjening trods valuta- og volumenknas

Schweiziske Kuehne + Nagel kom igennem andet kvartal med øget indtjening på både drifts- og bundlinjeniveau.

Se Ritzau: DSV overgår forventninger i andet kvartal. Jens Bjørn Andersen, topchef for transportgiganten DSV på hans kontor og udenfor.... Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Schweiziske Kuehne + Nagel kom igennem andet kvartal med øget indtjening på både drifts- og bundlinjeniveau.

Omsætningen faldt ellers i alle fire divisioner hos den schweiziske DSV-konkurrent, blandt andet presset ned af stiv valutamodvind i form af en styrket schweizerfranc, samt faldende volumen i den store søfragtsdivision.

Usikkerhed om fremtiden gør dog, at K+N dropper sine prognoser for volumenudviklingen resten af året.

K+N omsatte for 4,13 mia. schweizerfranc i kvartalet og vekslede det til et driftsoverskud, EBIT, på 220 mio. schweizerfranc. Det svarer til en margin på 5,3 pct.

Godt nok var der en omsætning på 4,37 mia. schweizerfranc i samme kvartal af 2014, og analytikerne havde ifølge et Bloomberg-estimat ventet endnu mere i år. Driftsoverskuddet var dog alligevel en positiv overraskelse i forhold til de 215 mio. forventet af analytikerne og de 206 mio. schweizerfranc, svarende til en margin på 4,7 pct., der blev præsteret i det tilsvarende kvartal sidste år.

På bundlinjen øgede K+N sit overskud til 173 mio. schweizerfranc, et løft på 4,2 pct. og lidt bedre end de 166 mio. franc ventet af markedet ifølge Bloomberg. Resultaterne blev skabt trods valutamodvind i størrelsesordenen 7-8 pct.

Inden for de enkelte divisioner faldt volumen inden for søfragt med 2,8 pct. til 968.000 tyvefodscontainere (teu) i kvartalet, trukket ned af svagere volumen mellem Asien og Europa. Bruttooverskuddet steg til gengæld 6,7 pct. til 349 franc per teu, og divisionen leverede en resultatfremgang på 15 pct. til 110 mio. euro i driftsoverskud (EBIT).

Inden for luftfragt var der omvendt stigende volumener men faldende indtægter, mens divisionen for vejtransport tabte omsætning men kompenserede for det med en væsentlig bedre indtjeningsgrad.

Mens Kuehne + Nagel fastholder sin forventning om en overordnet EBIT-margin over 5 pct., er de individuelle udsigter for volumenudviklingen i de forskellige divisioner sløjfet i regnskabet.

Det skyldes usikkerhed i de forskellige markeder, herunder den uro, der er skabt på finansmarkederne af Grækenland og Kina. Det gør det for usikkert at spå om volumener og rater, siger finansdirektør Markus Blanka-Graff til Bloomberg News.