DSV-rival køber mindre dansk speditør

Schweiziske Panalpina, der ligesom DSV er en af de store spillere i speditørbranchen, køber hovedparten af aktierne i den mindre danske konkurrent Carelog for at få større fodaftryk på det danske marked.

Det fortæller selskabet i en meddelelse, hvor der dog ikke er sat tal på, hvad Panalpina har betalt.

Carelog har hovedsæde i Åbyhøj i Aarhus og har speciale i spedition af fragt til luft- og søtransport. Selskabet havde i 2016 en bruttoindtægt på 33,6 mio. kr. og et overskud på 6,7 mio. kr. på bundlinjen.

»Carelog og Panalpina komplementerer hinanden perfekt med hensyn til geografi, produktstyrke og kundegruppe,« skriver Panalpina i meddelelsen.

»Vi vil øge vores markedsandel i Danmark. Landet har mange eksportorienterede virksomheder og de største industrier, produktion, forbrugergoder, detail, tekstil og medicinal, er industrier, som vi betjener verden over,« supplerer Stefan Karlen, øverste chef i Panalpina.

Carelog blev grundlagt i 2008 og har omkring 70 ansatte baseret i seks forskellige kontorer i landet. Direktør Lars Engbo, der var en af stifterne, fortsætter som chef for firmaet, der skifter navn til Panalpina Carelog.

»Carelog har en meget sund kundebase, mens Panalpina har det globale netværk og omfattende industrikendskab, der giver os mulighed for at sammen betjene de internationale kunder optimalt,« udtaler Lars Engbo.

/ritzau/FINANS