DSV-rival har vigende overskud efter valutamodvind

Den schweiziske transportkoncern og DSV-kollega, Panalpina, havde vigende indtjening i tredje kvartal, der ligesom årets øvrige kvartaler var præget af valutamodvind efter den markante styrkelse af schweizerfrancen i januar. Målt i lokal valuta var der dog fremgang.

DSV vogne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Nettoresultatet landede på 24,0 mio. schweizerfranc i tredje kvartal mod 25,2 mio. schweizerfranc i samme periode sidste år. Driftsresultatet, EBIT, faldt tilsvarende med 2,3 mio. schweizerfranc til 32,0 mio. schweizerfranc, og omsætningen bakkede til 1468 mio. schweizerfranc fra 1725 mio. schweizerfranc.

Målt i lokal valuta var der imidlertid tale om fremgang i årets første tre kvartaler.

»Valutajusteret ville EBIT og nettoresultatet have været oppe med henholdsvis 9 og 10 pct. I søfragt steg EBIT væsentligt, og logistik leverede vi det tredje positive kvartalsoverskud målt på EBIT på stribe, hvilket resulterede i et overskud på 2 mio. schweizerfranc år-til-dato mod et underskud på næsten 7 mio. schweizerfranc i samme periode sidste år«, fremhæver Panalpinas administrerende direktør, Peter Ulber, blandt andet i regnskabet.

Af interesse for DSV melder Panalpina i øvrigt om et "meget svagt marked for luftfragt."

»Luft- og søfragtmarkedet vil i bedste fald fortsætte med at være afdæmpet, og et comeback til olieprisen i den nærmeste fremtid synes usandsynlig. Det er så meget desto mere vigtigere, at vi fortsætter med at kontrollere vores omkostninger med stor disciplin og implementerer nye it-systemer og processer for at forbedre vores produktivitet«, siger Peter Ulber i regnskabet.