DSV-rival fortsatte væksten i tredje kvartal

Der var fortsat fremdrift på toplinjen hos Kuehne + Nagel i tredje kvartal, hvor den schweiziske speditør øgede omsætningen 4,2 pct. til 4,5 mia. schweizerfranc, især takket være vækst inden for søfragt.

Der var fortsat fremdrift på toplinjen hos Kuehne + Nagel i tredje kvartal, hvor den schweiziske speditør øgede omsætningen 4,2 pct. til 4,5 mia. schweizerfranc, især takket være vækst inden for søfragt. Foto: Kuehne + Nagel Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og den schweiziske DSV-rival øgede indtjeningen endnu mere, da resultatet af primær drift, EBIT, steg 8,2 pct. til 211 mio. schweizerfranc, og bundlinjen voksede 9,2 pct. til 167 mio. schweizerfranc i kvartalet.

Set over årets første ni måneder har K+N haft en vækst på 8 pct. inden for søfragt til i alt 2,9 mio. tyvefodscontainere. Det er dobbelt så hurtigt, som markedet vokser. Til gengæld betyder pres på raterne, at indtægterne ikke vokser helt så hurtigt på området.

På luftfartsområdet har K+N øget sin tonnage med 5 pct., og her fulgte driftsindtjeningen med op, ligesom der også var forbedringer inden for landtransport.

Kuehne + Nagel holder desuden i regnskabet fast i sine forventninger til væksten på helårsbasis. Selskabet regner med at vokse cirka 1,5 gange så hurtigt en markedet inden for både søfragt og luftfragt, hvor prognosen for markedet som helhed er henholdsvis 4-5 pct. og 2-4 pct.s vækst. Inden for landtransport vil K+N vokse med 1-3 pct., det samme som markedet.