DSV overrasker til vands, til lands og i luften

Godt hjulpet af en stærk dollarkurs har den danske speditørvirksomhed overgået analytikernes forventninger på stort set alle poster.

Administrerende direktør i speditørvirksomhed DSV, Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske fragtfolk i DSV kommer ud af årets første kvartal med en omsætning og et resultat over det forventede. Det er især luft- og søfragt, der overrasker positivt, ikke mindst hjulpet af en stærk dollarkurs.

Omsætningen i første kvartal endte på 12.601 millioner kroner, hvilket er 8,6 procent bedre end samme kvartal sidste år og mere end 330 millioner bedre end gennemsnittet af analytikernes forventninger, som Ritzau Estimates har samlet.

Resultatet før skat endte 569 millioner kroner, hvilket er hele 253 procent bedre end samme kvartal sidste år. Forskellen skyldes dog, at første kvartal i 2014 var mærket af udgifter på 300 millioner kroner til et effektiviseringsprogram.

"Vi er kommet stærkt fra start i 2015. Air & Sea divisionen har fortsat den gode udvikling fra 2014, og samtidig har Toad divisionern fået vendt den negative udvikling, der prægede sidste års resultater. Vi ser nu effekten af de effektiviseringstiltag, vi satte i gang i 2014, og med 17 procent vækst i EBIT før særlige poster i årets første kvartal er der god grund til optimisme for de kommende kvartaler," siger adm. direktør Jens Bjørn Andersen.

Omkring halvdelen af fremgangen i kvartalet skyldes den stærke dollarkurs, fremgår det af regnskabet.

Da årsregnskabet blev præsenteret, var Roads-divisionen en stor skuffelse, men denne gang ser det noget bedre ud. Selvom både Roads og Air & Sea-divisionernes omsætning ligger en smule under det forventede, ligger resultaterne væsentligt over.

Til gengæld skuffer DSVs mindste division, Solutions, hvor driftsresultatet ligger væsentligt under det forventede.

Kilde: DSV