DSV oplever et lille pres på marginer

En kraftig stigning i priserne på sø- og luftfragt har presset DSV en anelse i de første kvartal, hvor transportvirksomheden har tjent færre penge per forsendelse.

ARKIVFOTO. Transportselskabet DSV har klaret sig bedre end ventet i første kvartal, viser netop offentliggjort regnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Det er dog ikke noget, der giver grund til bekymring, mener selskabets administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen.

- Der har været et behersket fald på vores marginer, men det er mindre, end flere af vores konkurrenter har meldt ud. Der har været kraftigt stigende rater, og presset skal ses i det lys.

- Der er ikke noget dramatik i det, og det skyldes den volatile verden, vi lever op, hvor raterne går op og ned.

- Vi er meget påpasselige med at lave lange kontrakter med kunder, hvor der ikke er en aftale, der kan justere for udsving i raterne. Vi vil ikke spekulere i, hvordan raterne udvikler sig, siger Jens Bjørn Andersen efter DSV's regnskab for første kvartal.

Inden for søfragt faldt indtjeningen per tyvefodscontainer (teu) med 6 pct. i kvartalet, mens der var et dyk på 3 pct. inden for luftfragt. Sammenlignet med fjerde kvartal var indtjeningen dog i bedring.

Jens Bjørn Andersen forventer, at raterne vil fortsætte med at være volatile fremadrettet.

- Der sker meget inden for containerindustrien med alliancer og opkøb, så det er svært at forudsige, men jeg tror, at vi vil blive ved med at se udsving i raterne, siger han.