DSV opjusterer efter stærkt tredje kvartal

Transportkoncernen DSV opjusterer forventningerne efter et tredje kvartal, som bød på en vækst i indtjeningen 30 pct.

Foto: Nils Meilvang

DSV opjusterer og er klar med udbytte til aktionærerne, fremgår det af transportkoncerns regnskab for trejde kvartal.

»På baggrund af stærke salgs- og driftsmæssige resultater i trejde. kvartal har vi realiseret en vækst i indtjeningen på mere end 30 pct. og en vækst i transportvolumen på niveau med eller over markedet. DSV fortsætter den gode udvikling, og vi opjusterer derfor forventningerne til hele 2017 og iværksætter et fem måneders aktietilbagekøbsprogram på 1.250 mio. kr..,«  udtaler adm. direktør Jens Bjørn Andersen.

De ændrede forventninger skyldes et højere aktivitetsniveau end forventet, og her er det især i forretningnsormådet Air & Sea, som trækker op-divisionen. DSV har også opnået synergier fra opkøbet af amerikanske UTi hurtigere end virksomhed havde forventet. Virksomheden blev endelige overtaget i begyndelsen af 2016 til en pris på ni mia. kr.

Det betyder, at driftsresultat  nu skønnes at lande på 4,7-4,9 mia. kr. fra tidligere 4,5 -4,7 mia. kr. I trejde kvartal tjente DSV ca. 1,3 mia. kr. mod en mia. kr. i fjor. Det er noget bedre end ventet, da aktieanalytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet sig frem til, at overskuddet vil ende på godt 1,2 mia. kr.

Det er særlig Air & Sea-division, DSVs største forretningsområde, som klarer sig godt. Her endte indtjeningen på 903 mio. kr. fra 626 mio. kr. i tredje kvartal sidste år, mens analytikerne havde ventet en fremgang til 830 mio. kr.

Samtidig er der godt nyt fra Road-divisionen, DSVs andet store forretningsdel. Området har længe været presset, men her endte indtjeningen på 311 mio. kr. en mindre fremgagn fra i fjor.

I forbindelse med regnskabet oplyser DSV, at virksomheden vi lsende flere penge tilbage til aktionærerne. DSV begynder et nyt aktietilbagekøbsprogram på 1250 mio. kr. efter et tidligere program på en mia. kr. sluttede i oktober. Virksomheden ejer i dag 2,6 pct. egne aktier.

DSV-aktien har i 2017 været en af investorernes favoriter og er steget med næsten 50 pct. siden årsskiftet.