DSV opjusterer: Aktien stiger til vejrs

DSV opjusterer forventningerne til hele 2017 og starter et aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr.

Foto: Nils Meilvang. Adm. direktør Jens Bjørn Andersen er begejstret over DSV's nye halvårsregnskab. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Danmarks største logistikvirksomhed tjente flere penge i andet kvartal, end analytikerne havde forventet.  Og samtidig var resultaterne mærkbart bedre end i samme periode for et år siden. Det viser regnskabet, som er kommet ud her til morgen.

DSV er derfor klar med en opjustering af forventninger til hele året. DSV sigter nu efter et driftsoverskud før særlige poster på 4,5-4,7 mia. kr. for hele året. Tidligere ventede DSV et driftsoverskud på 4,3-4,6 mia. kr.

Selskabet kommer ud af april, maj og juni med et plus på 1,24 mia. kr., når man ser på driftsoverskuddet før særlige poster. Her havde aktieanalytikerne ifølge Ritzau Estimates ventet et overskud på 1,19 mia. kr.

I forhold til samme periode året før er der tale om en fremgang fra 900 mio. kr.

»Det er gået en smule bedre, end vi troede for tre måneder siden. Der har været god udvikling på markederne, og vi har især i vores luft- og søfragtsdivision været i stand til at tjene flere penge på den højere volumen,« siger Jens Bjørn Andersen, direktør i DSV.

Efter de gode resultater topper DSV C20-indekset fra morgenstunden. Aktien stiger 2,8 pct. til 426,50 kr. Hvis den holder sig over 421 kr., vil DSV-aktien slå ny lukkerekord.

En del af forklaringen på de bedre resultater er opkøbet af amerikanske UTI Worldwide, der blev købt for 9,5 mia. kr. sidste år, hvor DSV siden hen har skåret til med synergier til følge. Samtidig er den samlede forretning øget markant med fusionen.

Selskabet skyder 7. august et aktietilbagekøbsprogram på op til 1 mia. kr. i gang. DSV's aktietilbagekøb har været sat på hold, da det har skullet finansiere opkøbet af UTI Worldwide til 9,5 mia. kr., men siden købet i begyndelsen af 2016 er der blevet betalt af på gælden, og derfor kan DSV altså igen sende penge retur til aktionærerne.