DSV mangler stadig opkøbskandidater og sender 500 millioner til aktionærerne

Speditørvirksomheden har opkøb som en hovedprioritet, men må endnu en gang skuffe. Til gengæld er der kursgevinst til aktionærerne på vej.

Administrerende direktør i speditørvirksomhed DSV, Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opkøb står i toppen af to-do-listen hos DSV, men indtil videre har de ambitioner ikke materialiseret sig i noget vævneværdigt. Det seneste store opkøb fra DSV ligger helt tilbage i 2008, da virksomheden overtog belgiske ABX.

I manglen på opkøb lancerer DSV derfor endnu et aktietilbagekøbsprogram i det kommende kvartal. Fra 30. april 2015 til og med den 23. juli 2015 vil DSV derfor købe aktier for 500 millioner kroner.

»Vi har talt om opkøb i mange, mange år, og det står stadig højt på vores agenda. Vi vil rigtig gerne være med til at konsolidere industrien, der er meget fragmenteret. Men vi køber ikke for en hver pris. Der har været et par større handler i branchen i de seneste måneder, og det håber vi er et tegn på at det bløder op,« siger adm. direktør Jens Bjørn Andersen.

Store aktieopkøbsprogrammer er efterhånden blevet et fast indslag i DSVs kvartalsregnskaber. Sidste gang lød programmet på 200 millioner kroner, og i alt har speditørvirksomheden købt egne aktier for 6,3 milliarder kroner siden købet af ABX i 2008.

Koncernfinansdirektør Jens H. Lund fortalte i forbindelse med årsregnskabet, at de lave finansieringsomkostninger gør det vanskeligere at overtale potentielle opkøbskandidater til at lade sig opsluge af DSV.

»Vi arbejder på opkøb hele tiden. Det er nemt nok at købe noget, men vi skal være sikre på, at det er en virksomhed, der passer ind i DSV, og som vi kan få til at udvikle sammen med os og give større værdi til aktionærerne,« sagde han i den forbindelse.

DSV har de sidste mange år arbejdet på store opkøbsplaner uden held. I december blev forhandlingerne om UTI Worldwide afsløret og handlen gik i vasken.