DSV-konkurrent trodser valutamodvind og øger bundlinjen

En af DSV's største speditørkonkurrenter, Kuehne + Nagel, øger fortsat indtjeningen trods hård valutamodvind. Det viser selskabets resultater for de første ni måneder af 2015, som får ledelsen til at styrke troen på helårets resultater.

DSV lastbiler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Kuehne + Nagel er baseret i Schweiz og ramt af francens stigning i værdi over for euro og pund, mens der er lidt medvind fra dollarens styrkelse.

Så mens selskabets omsætning i årets første ni måneder faldt 4,4 pct. til 12,4 mia. franc, ville der have været tale om en stigning på 3,6 pct. til 13,5 mia. franc ved faste valutakurser, rapporterer K+N i regnskabet.

Og selv med den heftige valutaeffekt lykkedes det selskabet at øge sin driftsindtjening, EBIT, med 5,4 pct. til 640 mio. franc set over de tre kvartaler. Uden valutaeffekt havde stigningen dog været på 13,3 pct. til 688 mio. franc.

Tredje kvartal bød isoleret set på et omsætningsfald på 7 pct. til 4201 mio. franc, men driftsoverskuddet steg til 230 mio. franc, et løft på 9 pct. trods valutamodvinden. Overskuddet efter skat steg 11 pct. til 186 mio. franc.

Resultaterne er så gode, at K+N øger det finansielle mål for hele året. Tidligere var EBIT-marginen forventet "omkring 5 pct.", men nu tror ledelsen, at den vil være på 5 pct. eller derover, fremgår det af regnskabsfremlæggelsen.