DSV kører flere millioner hjem end ventet

Transportkoncernen DSV er mærket af et stort amerikansk milliardopkøb, der har givet tab i årets første måneder. DSV er dog alligevel i stand til at tjene flere penge i årets første kvartal end ventet.

DSV kom med regnskab torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Transportkæmpen DSV har tjent flere penge end ventet i årets første kvartal trods opkøbet af en svagelig amerikansk konkurrent, der trækker ned i det danske selskabs finanser. DSV lukkede i begyndelsen af februar en handel til næsten 10 mia. kr., da selskabet købte amerikanske UTI Worldwide.

DSV har brugt 370 mio. kr. i første kvartal på at integrere det amerikanske opkøb, men er alligevel i stand til at lande en bundlinje på 233 mio. kr., hvilket er mere, end der på forhånd var ventet. Med opkøbet af UTI har DSV fået fordoblet antallet af ansatte fra omkring 22.000 medarbejdere i foråret 2015 til godt 44.000 i dag.

»Købet af UTI har fyldt meget i første kvartal af 2016. Vi overtog selskabet i slutningen af januar, og vi er nu i fuld gang med integrationen. Vi er kommet godt fra start, og processen forløber planmæssigt. Det er ekstremt vigtigt, at vi i denne fase tager godt hånd om vores kunder – det er vi foreløbig lykkedes med, og det er noget, vi følger tæt. UTI har, som ventet, bidraget med et tab i de første par måneder, men den øvrige DSV-forretning har fortsat den gode udvikling fra 2015,« siger DSVs topchef, Jens Bjørn Andersen, i en kommentar til regnskabet.

DSV omsatte for godt 15,3 mia. kr. i kvartalet, hvilket er godt 2,7 mia. kr. mere end i det tilsvarende kvartal af 2015. Stigningen skyldes ganske enkelt, at transportkoncernens amerikanske opkøb tæller med i statistikken.

Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, er ikke i tvivl om, at aktionærerne vil være tilfredse med torsdagens kvartalsrapport fra DSV.

»Om det er i økonomisk, med, mod eller sidevind: DSV leverer varen til kunderne og til investorerne,« skriver Per Hansen i en kort kommentar.

DSV skriver i sit regnskab af den hidtidige DSV-forretning i årets første kvartal har vundet markedsandele på de fleste markeder. Til gengæld har transportkoncernen fået en valutalussing på omkring 163 mio. kr. sammenlignet med den tilsvarende periode af 2015.

DSV fastholder sine forventninger til 2016 og venter dermed fortsat at lande et driftsoverskud før særlige poster på mellem 3,1 og 3,5 mia. kr.