DSV køber amerikansk transportkoncern i milliardhandel

DSV køber den amerikanske transport- og logistikkoncern UTi Worldwide i en handel til næsten ni milliarder kr.

Foto: Simon Skipper

DSV-koncernern har fredag været på storindkøb i USA og købt UTi Worldwide med en omsætning på 3,9 milliarder dollar - eller  mere end 25 milliarder kr. - og 21.000 ansatte i 58 lande. Det oplyser den danske transportkæmpe i en meddelelse til fondsbørsen.

DSV betaler 7,10 dollar pr. aktie i det amerikanske selskab, og den samlede enterprise value løber op i 1,35 milliarder dollar eller cirka ni milliarder danske kr. Det er en halv gang mere end værdien af selskabet torsdag aften.

»Det er en stor glæde for mig at offentliggøre det første skridt mod en sammenlægning af UTi og DSV. Vi komplementerer hinanden godt inden for både forretningsaktiviteter og geografi. Sammen vil vi stå endnu stærkere og kunne udnytte de forretningsmæssige synergier samt større geografisk rækkevidde til gavn for aktionærer, kunder og ansatte. Vi ser frem til at forene kræfterne og byde vore nye kolleger fra UTi velkommen hos DSV,« udtaler DSVs bestyrelsesformand Kurt K. Larsen i anledningen af handelen.

UTi’s bestyrelsesformand Roger MacFarlane siger:

»Vi arbejder inden for en branche, hvor stordriftsfordele er essentielle. Ved at gå sammen med DSV, kan vi tilbyde kunderne væsentlig større værdi, vores ansatte mange fremtidige muligheder, samtidig med at det er særdeles finansielt attraktivt for vores aktionærer. UTi’s bestyrelse har derfor enstemmigt godkendt aftalen med DSV og anbefaler varmt vores aktionærer at tage imod tilbuddet.«

Af købssummen på ni milliarder kr. vil DSV bruge cirka fem millairder af sin egen formue og resten finansieres af Danske Bank, ING og Nordea.

Købet af UTi forventes at øge DSVs årlige omsætning med ca. 50 pct. og dermed skabe et af verdens stærkeste transport- og
logistiknetværk.

Den samlede omsætning for de to selskaber var i 2014 ca. 13 milliarder dollar, og antallet af ansatte i den kombinerede virksomhed vil udgøre 44.000 medarbejdere i 84 lande med 848 kontorer og 339 logistikfaciliteter.