DSV har fart på integration af amerikanske UTi og opjusterer

DSV, der i begyndelsen af året købte den amerikanske transportvirksomhed UTi, har succes med integrationen af tilkøbet, og i forbindelse med halvårsresultatet opjusterer DSVs ledelse forventningerne til driftsindtjeningen for hele året.

DSV kommer med halvårsregnskab fredag d. 05. august 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSV fortsætter sin fremgang og integrationen af det nyopkøbte UTI Worldwide. Transportkoncernens driftsindtjening, EBIT før særlige poster, overrasker desuden positivt i forhold til forventningerne i andet kvartal.

DSV registrerede i andet kvartalet driftsoverskud, EBIT, før særlige poster på 900 mio. kr., hvor der var ventet 865 mio. kr. blandt analytikerne ifølge Ritzau Estimates. I andet kvartal sidste år var overskuddet på 809 mio. kr.

UTI Worldwide, der blev købt for for 9,5 mia. kr., indgår for første gang i tallene for et helt kvartal, da købet blev lukket 1. februar.

Opkøbet har givet et massivt løft til omsætningen, som i andet kvartal steg til 17,6 mia. kr. Det var marginalt lavere end ventet, da aktieanalytikerne havde regnet med en omsætning på 17,7 mia. kr. mod 13,1 mia. kr. i samme kvartal af 2015.

Det amerikanske selskab var svækket inden salget til DSV og havde i en længere periode blødt penge, hvilket ikke forventes at blive bremset på den helt korte bane.

DSV har afsat 1,5 mia. kr. til at løfte selskabet og fusionere de to forretninger, og det er ventet, at man vil høste årlige synergier for 1,5 mia. kr., hvilket efter planen vil være hentet i 2018.

I andet kvartal har DSV brugt 341 mio. kr. på særlige poster - primært til integrationen af opkøbet - og det presser bundlinjen, der viser et plus på 333 mio. kr. efter skat.

Her havde analytikerne regnet med et overskud på 417 mio. kr., efter at der blev tjent 533 mio. kr. på bundlinjen i andet kvartal af 2015. De havde til gengæld kun forudset 200 mio. kr. i særlige poster, hvilket mere end forklare forskellen.

I forbindelse med halvårsregnskabet opjusterer DSVs ledelse nu sine finansielle forventninger til 2016 og regner nu med et driftsoverskud før særlige poster på 3300-3500 mio. kr. Tidligere ventede DSV et driftsoverskud før særlige poster på 3100-3500 mio. kr.

Forud for regnskabet ventede analytikere adspurgt af Ritzau Estimates et plus på 3368 mio. kr. for hele året.