DSV-formand: Endelig lykkes det

Transportgiganten DSV bliver en halv gang større, hvis buddet på amerikanske UTI Worldwide ender med en handel. Bestyrelsesformand Kurt Larsen er mere end tilfreds med, at det endelig lykkes DSV at købe stort op igen.

Kurt Larsen er formand for DSV. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Få danske virksomheder har gennem årene købt så meget og så stort op med succes som transportgiganten DSV. Og nu er selskabet tæt på igen. DSV byder på ca. 9 mia. kr. for UTI Worldwide, som er en præmie på ca. 50 pct. i forhold til lukkekursen i går.

Bestyrelsen i DSV har længe gerne villet købe op. Derfor er buddet på UTI, som anbefales af det amerikanske selskabs bestyrelse, noget, der får humøret op hos formand Kurt Larsen.

»Endelig lykkes det. Vi har aset og maset med at finde opkøb. Der har næsten ikke været et bestyrelsesmøde, hvor det ikke var et tema. Men det er ikke nemt, for vi er ikke de eneste, der gerne vil købe op, der er mange om buddet,« siger Kurt Larsen.

Allerede sidste år kom det frem, at DSV og UTI havde forhandlet om en sammenlægning. Men dengang gik forhandlingerne i stå.

»Ja, vi har været lune på UTI et stykke tid. Jeg vil ikke i detaljer med forløbet, men det er jo ikke usædvanligt, at hvis man ikke lige kan finde ud af det første gang, så går man lidt fra hinanden og så prøver man at nærme sig hinanden igen og se om man kan finde sammen,« siger Kurt Larsen.

Var det prisen, der skilte jer dengang?

»Arh, lad os sige det på den måde, at det kan jeg ikke huske,« lyder det fra Kurt Larsen.

Investeringsbanken Rotschild har rådgivet DSV, mens Danske Bank, ING og Nordea står for finansieringen.

Sidst DSV købt stort op var i 2008, hvor belgiske ABX Logistics blev indlemmet i koncernen. DSV betalte kapitalfonden 3i 5,6 mia. kr. for ABX.

»Hele vores historie er jo bundet op på vækst gennem opkøb. Selvfølgelig er vi også vokset organisk. Men vi er blevet store ved at købe nogle virksomheder, der havde god størrelse. Dengang vi startede købte vi jo virksomheder, der var større end os selv,« siger DSV-formanden.

Han satser på, at UTI's aktionærer vil sige ja til at sælge deres aktier til DSV. UTI har det seneste år kæmpet med at få forretningen til at køre og har nedjusteret flere gange. Men formanden ser en god virksomhed, som vil styrke DSV.

»De har nogle gode geografiske områder som vi styrkes på, det er selvfølgelig USA, men i høj grad også Asien. Al transport og logistik bliver bedre når du er stor. Jo mere volumen, jo bedre kvalitet som transportkoncern og jo bedre indtjening per enhed, derfor betyder størrelse meget i transportsektoren,« siger Kurt Larsen.

DSV øger med opkøbet sin størrelse med noget der ligner 50 pct., så omsætningen når op på omkring 75 mia. kr., 44.000 medarbejdere og 848 kontorer i samlet 84 lande.