DSV får henvendelser fra kapitalfonde

Topchef for den danske transportkoncern DSV, Kurt Larsen, får somme tider henvendelser fra kapitalfonde, der vil overtage DSV. Det løftede Kurt Larsen sløret for på VL Døgnet 2007.

- Der er tilnærmelser somme tider. Nogle gange er der tilnærmelser på divisions niveau, hvor kapitalfondene går ind til de enkelte divisionsdirektører. Det er en adfærd som er ubehagelig, og som jeg tror vil gøre enhver direktion rasende, sagde Kurt Larsen foran de forsamlede erhvervsmænd til VL Døgnet.

DSV-topchefen har flere gange udtalt sig skeptisk omkring kapitalfondenes indflydelse i danske erhvervsliv.

- Jeg er hverken for eller imod kapitalfonde. Jeg er sikkert for begge dele, men der er intet der hindrer os i selv at gøre det, som fondene gør. Det gode ved fondene er, at der er en ejer som man kan tale med, og som man kan lægge en længere strategi sammen med. Samtidig giver det frihed i forhold til fondsbørsens regler, konstaterede Kurt Larsen, der dog også kan finde negative ting ved kapitalfonde.

- Det dårlige kan være, at der er et ensidigt fokus på profitabilitet og for hård gearing. Lukketheden og det faktum, at virksomheden skal sælges i løbet af få år kan være dårligt for selskabet. Samtidig har de mange historier om kapitalfonde skabt et dårligt image for selskaber, der er ejet af kapitalfonde, sagde Kurt Larsen.

Han mener dog, at DSV kan lære - og har lært - af kapitalfondenes evne til at skabe vækst og større overskud.

- Er kapitalfonde i virkeligheden en ekslusiv gruppe, der overvåger dårlige og ineffektive selskaber og slår til når tiden er rigtig? Det kan godt være de er det, men de har hævet overliggeren i stort set alle selskaber de har været inde i, lød det fra DSV-topchefen.

RB-Børsen