DSV-chef jubler over Amerika og håber på mere fart til lastbilerne

Selv uden den stærke rygvind fra dollarkursen, præsterer DSVs aktiviteter i Nord- og Sydamerika fantastisk, lyder det fra topchefen.

Jens Bjørn Andersen, topchef for transportgiganten DSV, er særdeles tilfreds med regnskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

DSV-aktien stiger godt tirsdag, efter transportgiganten leverede et regnskab med driftsresultater over det forventede, opjusteringede forventninger til årets resultat og et nyt stort aktietilbagekøbsprogram på 600 mio. kroner.

Det er da også mere end vanskeligt at lokke noget kritisk ud af topchef Jens Bjørn Andersen, der især er godt tilfreds med divisionen med luft- og søfragt.

»Vi er rigtig glade for, at hele virksomheden bevæger sig i den rigtige retning, men der er nogle, der gør det bedre end andre. Luft og sø har udmærket sig med en fænomenal udvikling og en driftsrestulat, der er vokset med 25 pct,« siger han.

Omkring halvdelen af resultatet skyldes, at fragtraterne handles i den stærke amerikanske dollar, der giver bonus, når den bliver vekslet tilbage til danske kroner.

»I Americas (USA, Canada, Mexico og Sydamerika, red.) er indtjeningen hos luft og sø steget steget med 50 pct. i forhold til sidste år. Selv hvis man fraregner valutaeffekten, så er det en stærk udviling. Det er primært i USA, men også vores nye initiativer i Mexico og Sydaerikan og Canada. Der er masser af komme efter, for vi er stadig små i USA, set i forhold til markedet,« siger Jens Bjørn Andersen.

Sidste store opkøb for DSV ligger helt tilbage i 2008, da man købte ABX. Siden da har der kun været foretaget relativt små opkøb, til trods for udtalte ambitioner om det modsatte.

I manglen på opkøbskandidater har DSV siden 2008 nu tilbagekøbt aktier for 6,9 milliarder kroner. DSV har endnu ikke fundet den rigtige kandidat, fortæller topchefen, men leder både i USA, Europa og Asien.

TV: Topchef Jens Bjørn Andersen kommenterer på regnskabet

 

Den klassiske road-division med lastbiltransport har fulgt op på et solidt første kvartal med fremgang igen i andet kvartal. Det tyder ifølge Jens Bjørn Andersen på, at divisionen er på vej tilbage efter den lange nedtur.

»De tjener ikke så meget som luft og sø, men det er godt at vise markedet, at der er stadig er liv i den gamle hest. Det er godt at se, at vi kan vokse 10 pct. i første kvartal og nu 6-7 pct. Vi håber, at divisionen kan komme op i gear igen, og det her er de bedste marginer længe, og vi kan se momentum i England og Tyskland,« siger han.

»Men det her er kun første skridt på vejen tilbage, og alt er langt fra perfekt. Der er stadig masser, vi kan gøre bedre, men volumen vokser, og det er værd at fokusere på.«