DSV-CFO: Mere kraft på kværnen sender resultaterne op

Trods modvind på valutasiden havde DSV fremgang i resultaterne i første kvartal, og det skal ses som følge af vækst på tværs af selskabets forretningsområder og en mere effektiv drift.

»Vi har fået en rigtig god start på 2018, hvor der er god vækst på alle markeder, og derfor kan vi køre mere volumen gennem maskinerne«, siger DSV's finansdirektør, Jens H. Lund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Transport- og logistikselskabet øgede i første kvartal driftsoverskuddet før særlige poster med 2,4 pct. til 1156 mio. kr., men hvis man trækker udsving i valutakurser ud af regnestykket, lød fremgangen på 9 pct.

»Vi har fået en rigtig god start på 2018, hvor der er god vækst på alle markeder, og derfor kan vi køre mere volumen gennem maskinerne«, siger DSV's finansdirektør, Jens H. Lund.

»Det kan være svært at se igennem, at vi er ramt af, at dollar ligger noget lavere, men når man ser bort fra det, synes jeg egentlig, at vi leverer ganske pæne resultater,« siger han.

DSV klarede sig en anelse bedre end ventet i markedet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med et overskud på 1143 mio. kr.

»Vi er dybest set bare en kværn, som lige så stille kværner derudaf, vokser forretningen og bliver mere effektive, og derfor ser man de ikke store overraskelser fra os, hvor vi pludselig lander 25 pct. fra forventningerne«, siger Jens H. Lund.

Han fremhæver særligt udviklingen i selskabets største fragtdivision, Air & Sea, hvor selskabet har haft medvind inden for luftfragt med en vækst 10 pct. - dobbelt så meget som markedet.

I søfragt voksede DSV 4 pct., mens selskabets forretningsben inden for lastbiltransport kunne melde om en fremgang på 3 pct., hvilket for begge områder var på linje med udviklingen i det generelle marked.

DSV justerer i forbindelse med regnskabet forventningerne til 2018, så det nu venter et driftsoverskud på 5100-5400 mio. kr. mod tidligere 5000-5400 mio. kr.

»Vi føler os komfortable med at kunne levere lidt bedre resultater end tidligere efter en god start på 2018. Vi har ikke skubbet forventningerne op, men arbejder for at kunne gøre det senere på året,« siger Jens H. Lund.