DSV-boss: Vi kan aldrig være tilfredse med tilbagegang

DSV's klassiske forretning, vejtransport, havde et hårdt andet kvartal og måtte meget atypisk notere en tilbagegang i driftsresultatet år til år.

Administrerende direktør i speditørvirksomhed DSV, Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Markedet er hårdt presset i visse dele af Europa, men det tager administrerende direktør Jens Bjørn Andersen ikke som en undskyldning. Tilbagegang er aldrig godt nok for DSV i hans optik.

Omsætningen i divisionen Road steg i kvartalet til 6102 mio. kr. fra 5800 mio. kr. i samme periode sidste år. Samtidig faldt driftsresultatet til 242 mio. kr. fra 269 mio. kr. året før, et fald i driftsmarginen til 4,0 pct. fra 4,6 pct. Det var samtidig værre end ventet i markedet ifølge SME Direkt, der havde estimeret et driftsresultat på 266 mio. kr.

- Vi ser, at selv om vi holder omkostningerne godt i ro, så tjener vi mindre per sending. Det er nogle få udvalgte lande, der rammer ved siden af skiven. Det er ikke en ensartet udvikling, der rammer hele divisionen, siger Jens Bjørn Andersen til Ritzau Finans og fortsætter:

- Konkurrencesituationen er samtidig noget hårdere, hvilket skaber et pres på priserne. Så har vi haft en integration i Norge, der går langsommere, end vi regnede med, hvilket rammer resultatet.

I regnskabet skriver DSV, at der er tale om integrationen af Ontime Logistics, der "samlet har været tabsgivende" i 2014.

- Vi stiller store krav til os selv, og derfor er vi ikke helt tilfredse med resultatet i divisionen. Vi er ikke vant til at have tilbagegang i indtjeningen, og vi kan ikke være tilfredse med, når vi har det, siger Jens Bjørn Andersen, der ikke vil buge det hårde marked som en undskyldning.

- Vi må aldrig give op og sige, at vi bare må vente på markedet. Der er masser af ting, vi selv kan gøre. Men det er klart, at hvis markedet dikterer en udvikling, så er det svært at kæmpe imod, siger Jens Bjørn Andersen.

DSV har dog taget markedsandele på Roads marked i andet kvartal, hvor selskabets egne estimater viser en volumenvækst på 4 pct. mod en markedsvækst på 2 til 3 pct.

- Vi håber, at hvis udviklingen med bedre vækst fortsætter, så vil markedet forbedre sig på sigt. Samtidig skal vi huske på, at vi tjener markant mere end langt de fleste af vores konkurrenter på Road. Det nytter bare ikke så meget, for vi kan ikke acceptere en tilbagegang, siger Jens Bjørn Andersen.

/ritzau/FINANS